Policija

— 1148 —

Савета од 6-1Х-1921 г. Бр. 2893, „одлуке општинског одборг у овом погледу унутрашње су ствари општинске и надзорна власт се не може у оценивање њихове умесности упуштати,“ (Збирка одлуке Држав. Савета. од Љуб Радовановића, стр. 154.)

Одлуком истог Савета од 9-1-1913 год. Бр. 5520 објаш- . њено је:

„Општински одбор може у свако доба одузети издато пуномоћије општинским пуномоћницима, кад нађе да то интереси општински захтевају — чл. 86 тач. 6 зак. о општинама у вези са 5 622 грађан. зак. и 5 90 грађан. суд. пост.“ Па

Св. Бр, 2065. ~

ХУП Анђелу Илићу, званичнику среске финан. управе — Салаш:

1. У питању воденице поступити онако како наређује хидро-техничко одељење.

2. Поводом изгубљене пресуде за ратну штету обратити се првостепеном суду и молити за потврђени препис оригиналне пресуде, а ако се акта не налазе у његовој архиви енда Дирекцији за ратну штету у Београду.

3. Кројача оптужити за превару, ако је еве тачно онако, како је представљено.

4. Поводом питања о преводу у в. административну струку обратити се надлежним војним властима.

ХУШ Среском поглавару — Вел. Кикинда:

Члан 60 закона о таксама још увек је на снави, алирешења о прекидању кривичне истраге ва кривице по Правилиику о Гостионицама т. ј. по ТБр. 61 и 63 такс. тарифе треба слати на одобрење Министарству Унутр. Дела, јер је оно надлежно и за расматрање жалби у последњој инстанцији по кривицама ове врсте. Само решење о распореду добивеног новца од казне и казнене таксе треба и даље достављати Дирекцији Пореза.

Св. ИБр. 103.

ХХ

Чедомиру Т. Чемерикићу, чиновнику општине призренске: Из послатог уверења не види се, да сте свршили нижу стручну школу са завршним испитом, те стога не испуњавате