Policija

— 152 —

и више година. а међутим порезу нису оделили, или још живе у заједници;

г) Распоред порезе не врши се уредно; врло често не уноси се порез у другим општинама, или на други приход сем земље;

Због овако нетачних података, које појединци искоришћавају да избегну војну обавезу, Дивизије траже накнадне податке, које правила о рекрутовању не предвиђају.

Да би се ово отклонило, потребно је да се изврши тачан попис и тачно уреде и воде књиге пода), 6) и г), и да Мин, Војни нареди, према чл. 28 и 29 правила о рекрутовању, које све податке треба обвезник да има и покаже општини и рекрутној комисији на дан рекрутовања.

Док се ово не нареди и изврши како треба, рекрутима едано остаје да пишу молбе за скраћени рок, и да своје наводе утврђују уверењима финансијске управе (о порези), општинског суда које мора бити оверено од ср. поглавара (о деоби) и т. д.

ХХУП

Павлу Стасојевићу, деловођи општине гобешке (срез пре- | спански):

Где ће бити општинска судница, и какав ће назив бити општини, решава општински збор, према чл.33 тач. би 8 зак. о општинама, а не заједнички збор, у чију надлежност спада решавање о спајању општина — чл. 59—63, истог зак.

Као и остале одлуке општинског збора, тако и оне о премештају и називу општин. суднице подлеже надвору претпостављене управно-полицијске власти у смислу чл. 152 зак. о општинама. Одобрење законодавне власти потребно је само за спајање или раздвајање општина или села (чл. 8 и 10. истог зак).

Нема потребе да се врше нови избори општинског часништва, јер се променом назива општине и премештајем. суднице не мења територија дотичне општине,