Policija

— 1155 —

прописима на које се односе. То је управо годишњак рада овога суда за означену годину. који садржи око 650 одлука но многобројним к разноврсним законима, које су судови примењивали у току те године.

Објављивање одлука нашег највишег суда у засебвим збиркама, које је срећно отпочео пок. Сшева Максимовић 2 успешно продужио Г. Гојко Никетић, било је, као што је познато, од неоцењене користи за правилну примену закона у пракси. Данас оно није само корисно, већ и неопходно потребно свима онима, који су позвани да законе у пракси примењују, јер у нашем позитивном законодавству још није рашчишћен хаос, створен послератним уредбама, правилницима и т, д., којим је ово законодавство, махом прећутно, мењано и нопуњавано, Због овога ће и ова најновија збирка, коју је г. Ковачевић израдио веома пажљиво и стручњачки, задовољити једну велику потребу правничког света. И сами неправници могу у њој наћи пуно корисних поука за своје при-

ватне ствари.

А.

БЕЛЕШКЕ.

Реорганизација одељења за самоуправне буџете при Минист. Финансија. — Го: сподин Министар Финансија нод ДРБр. 159952 од 22|Х1. т. г. изволео је донети решење следеће садржине:

„Пошто су решењем мојим ДРБр. 148781 од 1|Х1 1926. год. сви послови из области самоуправних финансија сконцентрисани у Одељење за Самоуправне Бунсте Генералне Дирекције Државног Рачуноводства, то у иљу правкане организације овога посла, ма основу чл. 7. И

11. Уредбе о Уређењу Миннстра

Финансија и чл. 279. Финанси|-

ског Закона за 1926|27. год. Решавам:

Да се Оделење за Самоуправне Буџете при Генералној Дирекцији Државног Рачуноводства у границама буџета пред виђеног особља подели, према природи посла у ова два одсека и то:

1. Одсек Самоуправних буџета чија ће дужност бити:

а) да ради и решава буџете самоуправних тела, сходно 0 томе постојећим законским про-