Policija

— 157 —

направили око браве отвор од око 40 сантиметара и на тај начин је потпуно испразнили. Дебљина челичне плоче на каси била је пет милиметара, али то ипак није представљало сметњу за справе, којима су обијачи располагали. Разуме се да никаквога трага нису иза себе оставили.

Напредак разбојника. Веома је интересантно и поучно, како су разбојници у сред белог дана, у присуству више стотина лица, опљачкали члавове једнога отменог клуба.

Догађај се одиграо на један "врло прост начин у Бруклину у Америце.

Разбојници су се довезли зутом пред клуб. један од њих наместио је на улазним вратима кинематографски апарат и отпочео окретати ручицу. Другови његови с револворима у рукама сачекивгли су чланове клуба, који су долзали или ивлавиљли и са узвицима: „Горе руке“! пљачкали су им часовнике и буђеларе.

Разуме се да су џентлмени викали, протествовали и „играли своју улогу сатолико „природности“, да им је гомила света, која је то посматрала пљескала,

Када је пљачка била завршена, разбојници су своје жртве натерали да се повуку У

унутрашњост клуба, затворили их, сели на ауто и изгубили се под благонаклоним надзором полисмена. -Занста вешто изведено ислужи као доказ модернизовања разбојника. Али из овога би се могла извући поука да је потребно да се и полиција модеринзује, Електрични апарат за хапшење злочинаца. — Енглески лист Дели Мељ Добио је из Штрасбурга седећу вест:

Један инжињер из Гелзенкирхена конструисао је један електрични инструменат, намењен полицији. Наиме он треба да корисно послужи приликом хапшења злочинаца. Полициски агенти би носили у једној својој кожној рукавици, која би била обложена и каучуком једно дугме везано за једну батерију са великом волтажом. Стављајући руку на злочинчево раме и другом руком притиснувши . на дугме, он би произвео јак електрични потрес, који би ухапшеном злочинцу одузео сваку отпорну моћ.

Конферисања руских совјетских полицајаца. — У току овога лета совјетски полицајци су држали своју генералну скупштину. На њој су третирана следећа питања: