Policija

— 612 —

Да би се ово у будуће спречило, Министру Грађевина је част умолити то Министарство, да преко својих органа изволи издати најстроже наређење свим Општинским Судовима: да се при састављењу уговора за израду регулационих и нивелационих планова у свему придржавају прописног Правилника М. Г. Бр. 6958|25, који се помиње у распису тог Министарства У. Бр. 30830 од 30. јула 1925. год. као и по Крашком Упушу и Програму за уступање радова око премера и израде ситузционих, регулационих и нивелационих планова вароши и варошица и поступак дотичних Општиских Управа прописан под Бр. 29687|25, и да сваку одржату лицитацију за ове радове достављају Министарству Грађевина на одобрење сходно чл. 25. поменутог Правилника, а никако пре овог одобрења да дају посао у израду, као што су то неке Олштине до сад радиле.

У вези ранијег решења овог Министарства од 8. августа 1925 У. Бр. 30830 доставља Вам се предње с молбом да изволите у смислу предњег тражења Министарства Грађевина у свему поступити.

Повереницима и претплатницима „Полиције“

И ако смо већ ушли у друго полгође, многи повереници и претплатници нису нам још послали претплату за прво полгође ове године, а поједини ни за прошлу 1926. годину. Умољаваме их да то одмах учине, јер и ми имамо својих обвеза које треба ликвидирати.

Уредништво п азминистрапија листа КАРАЂОРЂЕВА УЛИЦА БР. 689. Уредник за „Полицију“ Васа Лазаревић, начелник Мин. Ун. Дела у лензији