Policija

— 61 —

Генералној Дирекцији Пореза дошло је до знања да поједине финансијске и полицијске власти погрешно и на штету државне касе тумаче решења Господина Министра Финансија, којима се појединим установима и удружењима на основу тач, 6, чл. 5. закона о таксама и пристојбама даје ослобођење од плаћања таксе за своје представке и молбе упућене државним властима.

Да би се са таквим погрешним тумачењем престало и глржавни интереси заштитили Генерална Дирекција Пореза сходно чл. 43. закона о таксама и пристојбама објашњава и наређује:

Да Удружења и Установе, која су према напред изложеним решењима добили ослобођење да за своје представке и молбе не плаћају таксу, морају да плаћају све остале таксе предвиђене таксеном тарифом закона о таксама и пристој-. бама осим таксе из Т. Бр. 1. таксене тарифе за своје молбе и представке поднете државним властима, изузев оних молби и представки, које би подносили у грађанским парницамаспоровима. | | )

Предње се доставља ради тачног управљања по истом с тим, да надзорне власти обрате највећу пажњу и да за противно поступање оптуже одговорне чиновнике и службенике. — како за ова, која су учињена пре тако и за она, која се учине после овог објашњења, — пошто су таквим поступком учинили таксену кривицу за коју имају бити кажњени.

Ово објашњење доставити свима подручним властима и органима иа тачно поступање и извршење“,

Доставља се предње ради знања и управљања, с молбом, да се о овоме упознају и подручни Вам органи и власти.

ИЗРАДА РЕГУЛАЦИОНИХ И НИВЕЛАЦИОНИХ ПЛАНОВА (ОД 18-У-1927 ГОД. У БР. 20274).

Министарство Грађевина актом Бр. 10871 од 27. априла 1927 године доставља:

Врло се често дешава, да се поједини Општински Суови не придржавају законских прописа при давању у израду регулационих и нивелационих планова, те на тај начин себи наносе знатне материјалне штете, а оваквим поступком убијају „углед Министарства, које је позвано, да се стара о извршењу чових законских прописа.