Policija

_ об

Доставља се предње с препоруком да у смислу предњег тражења изволите издати потребно наређење подручним властима да по истом имају поступати.

О КУПЉЕЊУ ПРЕТПЛАТЕ НА ЧАСОПИС „ПОЛИЦИЈУ“ (од 20-Х-1927. г. УБр. 39021)

Највећи број претплатника као и скупљачи претплате, још од дана када се је први пут појавио једини наш полицијски стручни часопис „Полиције“ био је полициски ред чиновника. |

Ова појава посве је логична и разумљива, кад се има у виду задатак поменутог часописа као и корист коју он пружа управно полиц. чиновницима у погледу њиховог службеног образовања и усавшавања.

Уредништво „Полиције“ актом својим од 19. овог месеца замолило је Министарство, предочавајући му тешку финансијску ситуацију у коју је дошло због неуредног плаћања претплате и несвршавања обрачуна скупљача претплатника са Уредништвом, да препоручи полиц. властима енергичну наплату претплате и благовремено УНИ АВРие обрачуна са Уредништвом.

Ценећи значај оваквог једног часописа, а имајући у виду _и напред изнето финансијско стање Уредништва, позивам вас

да у смислу расписа Министарства УБр. 1422. од 19. јануара т. г. настанете, да га најискреније помогнете и позовете све предплатника да предплату положе, а скупљачи претплате обрачун по тоие са уредништвом сврше.

Уредништво и администрација листа КАРАЂОРЂЕВА УЛИЦА БР. 9.

Уредник за „Полицију“ Васа Лазаревић начелник Мин. Ун. Дела у пензији.