Policija

Ер

НАГРАДА И ПОПУТИНА РАЧУНОИСПИТАЧА МЕСНИХ КОНТРОЛА ЗА ПОСЛОВЕ ОБЛАСНИХ КОНТРОЛА -

На својој општој седиици од 23. децембра 1927. год. Главна Контрола узела је у разматрање покренуто питање од стране једне Обласне Контроле о награди месним рачуноиспитачима за рад у ванканцеларијско време у Обласним Контролама, као и о накнади путних трошкова оним рачуноиспитачима, који тај рад обављају ван места свога сталног службовања, — и одлучила:

Да рачуноиспитачима Месних Контрола, који поред редовне дужности врше у ванканцеларијско време и дужност рачуиспитача Обласних Контрола, припада за овај прековревремени рад награда, коју им одреди Обласни Одбор, а онима, који тај рад обављају ван места свога сталног службовања, припада и накнада путних и подвозних трошкова са дневницом, по Уредби ДРБр. 96000/20, с тим да ови издатци имају пасти на терет буџета Области.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 23. децембра 1927. г. Бр. 107534.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА И РАСПИСИ ГЕНЕРАЛНЕ ДИРЕКЦИЈЕ ПОРЕЗА

· РАКИЈА СА ШПИРИТУСОМ

Генерална Дирекција Пореза приметили је да се при отпреми ракије, која је манипулисана са шпиритусом, из сместишта у сместиште или из пецаре у сместиште и обратно, не означава у спроводнвицама да је та ракија манипулисана са шпиритусом, него се шаље као да је чисти дестилат воћа без штиритуса. Како би на овај начин ракија манипулисана са шпиритусом, а за коју то није означено у спроводници, могла у случају извоза у Србију избећи планање државне трошарине, то се наређује Финансијским Дирекцијама, Управама и Обласним Инспекторима Финансијске Контроле, да строго нареде подручним органима финансијске контроле, да приликом сваке отпреме ракије, било из сместишта у сместиште или из