Policija

— 268 —

Право улитеља основних школа на становање у школској згради предвиђено је у чл. 16. зак. о народним школама, а право на огрев у чл. 7 под е уредбе о месним и обласним школским одборима.

Последњи одговор важи и за Александра Нововића, председника општине Радобиљске у срезу кавадарском.

КЊИЖЕВНОСТ

А) Нове књиге:

1. Издавачка књижара Геце Кона — Београд — Кнез "Михаплова:

1. Речник страних речи и израза — издрадили: Пг. Мита "Аунић, директор Државне Трговачке Академије у пензији и Ог. Драгољуб Обрадовић, професор; стр. 341; цена 50 дан. С обзиром на велики број страних речи, које се од минулих ратова све више одомаћују и у књижевном и у народном говору, ова одлично израђена књига добро нам је дошла,

Ново санитетско законодавство, књ. 'М, св. 98 Збирке Закона, уређује Гојко Никетић, стр. 330, цена 50 дин. У ову књигу поглавито је унето санитетско законодавство из 1997. године.

Уредба о положајима, надлежностима и властима старешина у војсци (са изменама и допунама до краја 1927. год.) са потребним објашњењима уредио Милутин Д. Лазаревић, генералштабни пуковник у пенз.; стр. 80, цена 20 дин.

2. Издавачка књижара 6. Б. Цвијановића — Београд Кнез Михаилова:

Деца — приповетка од Драге С. Јанковић, стр. 63, цена 15 дин. Ова интересантна приповетка награђена је на конкурсу Уметничког Одељења Министарства Просвете 1927. г., ки то јој је најбоља препорука.