Policija

— 472 —

У вези са применом новога закона тесно је везана и Уредба о реорганизацији финансијских власти, која ће ускоро бити озакоњена и према којој ће се под јесен почети формирати нова пореска надлештва и одабирати ново особље, пошто ће се садање пореско особље ставити на расположење чим Уредба буде ступила на снагу.

Како ће овом Уредбом бити многа садања надлештва укинута и нова образована са сасвим другом пословном и територијалном надлежношћу, то и са овога разлога мораће да сви послови по пореским надлештвима буду потпуно сређени и ажурни пре ступања на снагу нове Уредбе, о организацији пореских власти и новога закона о порези.

Дирекција ће најстрожије водити рачуна о извршењу овога наређења и путем инспекције контролисати колика је од стране шефова надлештава и осталог пореског особља поклоњена пажња овим најважнијим питањима поргске администрације. Уверење које Дирекција на овај начин стекне о свакоме пореском службенику, а нарочито о млађим службеницима за које је Дирекција уверена да врло мало улажу труда у раду и да слабо показују успеха у стручном образовању служиће јој као главно мерило и крштеријум приликом одабирања Пореског чиновништва 50 новој Уредби пи никакви утицаји пли ма чија прошекција овога пуфа неће моћи прстуриши међу пореске службенике неспособне. немарљиве и недисциплиноване кандидате, јер их пореска служба не треба, нити јој они могу бити ма од какве користи.

Само, дакле, показана способност, марљивост и успех

У ажурносши послова биће препорука за узимање Понова у службу. Ова Дирекција подвлачи џ скреће пажњу свимр без

разлике на време да би својим ревносним радом и показатим

успехом могли себи осигурати место понова У пореској струцг.

Старешинама надлештава ставља се у дужност да из-

_ вештавају Дирекцију за сваки месец до 5. идућег месеца најдаље о напредовању заосталих и текућих послова, и да воде

0 сваком свом пореском службенику забелешку о успеху у

Раду, у опште а нарочито о раду на сређивању заостатака,

Наређује се шефовима да ово наређење приме к знању