Policija

— 47! —

биће лично одговоран шеф Управе и оптужен за лабаво вршрње службе. (Распис од 26. априла 1928. г. Бр. 105665).

ЛИКВИДАЦИЈА ПОРЕСКИХ ПОСЛОВА ПО ДОСАДАШЊЕМ ПОРЕСКОМ ЗАКОНУ.

Нов закон о непосредном порезу ступа у примену у свој својој потпуности од 1. јануара 1929. године.

Он ће у многоме из основа изменити досадањи начин рада при разрезу, наплати, књижењу као и осталим пореским поступцима, а због своје обимности и многих вовина у начину рада и примене за његову потпуну и успешну примену биће потребно да се у послу ангажује целокупни број пореских службеника стручних и способних.

Због тога је неопходно потребно да се сви послови по до сада важећим законима о непосредном порезу у целој Краљевини неминовно и без изузетка ликвидирају до краја ове године, јер за довршавање заостатака из ранијих година нити ће бити времена нити ће имати особља које ће те послове моћи довршавати, пошто се сва пажња мора посветити примени новога закона.

Како је Дирекцији познато да многа пореска надлештва нису у ажурном стању и да понека имају велике заостатке у најважнијим пословим, то и овога пута, поред већ издатог наређења у овоме смислу, понова наређујем старешинама свих пореских и финансијских надлештава да предузму све мере и настану свима силама да се сви недовршени послови до краја децембра ове године безусловно доврше. Да ради тога траже од Дирекције увођење прековременога рада и да начине такав распоред послова међу особљем, који ће омогућити посигурно да се сви послови до остављенога рока без изговора доврше.

Ово је потребно у толико пре ште ће Управе и Уреди бити једним делом и у овој години ангажовави у припремним радовима за примену новога закона.

Све су ово, као што се види, задаци од највеће важ· вости и шефови као и све остало пореско особље мора им поклонити највећу пажњу и схватити нео овај посао као најозбиљнији и најактуелнији.