Policija

— 542 „лепих локалних успеха, ван оквира Олимпијаде, јер су јој стом приликом пали у руке и неки типови за којима полиција годинама трага без успеха. МИ захваљујући њиховоме интересовању за футбал, полиција их је нашла на самим трибинама за публику.

Жандарми на коњима имали су нарочито тешку дужност. Услед потребе за великим бројем жандарма, сва жандармерија је била у поретку, па није било довољно смене. Тако се десило, пред утакмицу Уругвај – Холандија, да се још два „дана пре утакмице публика гомилала пред вратима огромнога "стадиона. ЈЉуди су спавали пред вратима, само да добију „места. Пред стадион који може да прими 42.000 људи стајало је на 2 сата пред почетак утакмице 150.000 људи. Коњички жандарми нису око стадиона добили смену целу ноћ и сутра дан по подне, али су они своју дужност сјајно вршили. Уморни, гладни и жедни, нису се макли са свога места све до свршетка утакмице, — седам сати по подне. Али су најзад морали пред великом навалом света употребити и оружје, те је том приликом било и неколико мртвих и више "тешко рањених, али махом прегажених и контузованих.

Олимпијада је почела 17. маја и трајаће до 12. августа, "те је лако видети шта још чека вредну и одлично организовану холандску полицију.

СТРАХОВИТА ДРСКОСТ АМЕРИЧКИХ РАЗБОЈНИКА.

Јунски Лондонски вечерњи листови пуни су радиотелеграфских извештаја о последњим подвизима америчких разбојника, који су запањили и саму полицију, а у становништво унели су страх и трепет. у

У уторак 22. маја стао је један елегантан аутомобил тред највећу банку у великој вароши Ламар, у држави Колорадо, познатој као најлепшој и најсликовитијој држави на целоме· америчкоме континенту. Странци се опијају бескрајним и неисцрпним лепотама Колорада, па је и промет странаца веома велики. Мењачке радње јако раде, банке нарочито, те