Policija

646

и кривица „Кајзер-Бил-ова“ несумњиво доказана и утврђена, судац Сенф је изрекао прес) ду, којом се пас осуђује на смрт. Госпођа Геј изјавила је одмах жалбу вишем Суду, а осуђени пас, на јемство и кауцију од 300 долара, предат је гђи Геј, с наређењем да га до решења изјављене жалбе мора држати везаног на ланцу. За све време суђења пас је био у у судској дворани. Бранио га је адвокат В. Г. Вајт, док је тужбу заступао Државни Одветнек В. Х. Суливгн. Приватни тужилац Мистер Јанг изјавио је да он пуцао на пса и ранио га у предњу ногу.

Помођу те ране „злеченац“ је | и на основу |

идентефикован, „Мапап! 01 Апгезју“ (наредбе за ухапшење) која је на Јангов захтев и после његове положене заклетве издата, Шеркф В. Х. Робинсон лишио је пса:злочинца слободе и ставио га под суд и у притвор. Ђ. Л. П. /

Радиотелеграфија и полиција. — Многи научни проналасци, којих је из дана у дан све више и више, налазе примене и у полицијској служби.

Данашња модерна полиција није ни приближна, не старој полицији, не полицији од пре десет година, већ се промене

осећају на сваком кораку, и

многе ствари, које су пре годину дана биле нове и које су сматране као врло добре и практичне, после овог премена губе важност, јер на њихово место долазе нови проналасци са резултатима бољим и сигурнијим. Један од новијих проналаза„ка, примењен у полицији са великим успехом, јесте радиотелефонија којом се данас у велико служе.

Пример је дала Америка, као и у многим другим стварима.