Policija

— 648 —

2) да се тај срез назива „пре-|испостава среза пречанског, и чански“ а седиште среског по-|4) да се срез „преко — биоглавара да буде у Преком; 3)|градски“ назива од сада „биода среска испостава у Рабу са | градски“ — ( „Службене Новине“ општинама Раб, Паг и Новаља |Бр. 152 од 5. јула 1928. г.). остане то и надаље и то као

ЛИСТАК. Брик Тејлор . КАЖЊЕНИК БРОЈ 26807

превео с енглеског Ђорђе А. Петровић

„А целокупно моје покретно и непокретно имање, све драгоцености и сав остатак готовог новца, као и све хартије од вредности, остављам у наслеђе човеку, који се назива именом Били Лејн, а за кога не знам где се сада налази. Тај непознати племенити човек, који је спасао једну жену од пропасти и срамоте и отргао је са ивице пакла, једини је и искључиви наследник целокупног горе поменутог мога иметка.“

Ово је био последњи став у тестаменту Барбаре Чендлер Дејвис, којим је готово целокупно своје имање у вредности од преко један милијон долара оставила у наслеђе томе непознатом човеку. Ранији ставови у тестаменту обухватали су. суму за њене погребне трошкове, као и скромну награду тројици њених слугу.

Барбара је написала овај тестамент одмах после смрти свога мужа, мајора Престона Дејвиса, који је погинуо на бојном пољу у Француској, и то пуних девет година пре њене смрти, дакле онда, кад је после мужевљеве смрти постала универзална наследница целокупног иметка.

Адвокат, који је саставио по њеном захтеву овај тестаменат, умро је пре неколико година, а сведоци потписници истог, нису знали рећи никаквих појединости о личности ни о месту становања наследника Били Лејна.

Адвокатска канцеларија Ђемисон-Ђансон, поверила је