Policija

— 666 —

лификација, које закон о непосредним порезима предвиђа у свом 116. члану, имају и услове моралне природе, који су прописани за стицање права за јавног правозаступника.

Генерална Дирекција Пореза нека ово наређење прими к знању и стара се о његовом извршењу.

Достављајући предње, Генерална Дирекција Пореза наређује да се по горњем наређењу најстрожије поступа, с тим да ће за сваки случај неизвршења ово наредбе узимати на одговор шефа управе и према истоме применити највећу казну.

(Распис од 8. маја 1928. г., Бр. 58208/28).

РАСПИСИ МИН. УНУТРАШЊИХ ДЕЛА.

О ПОТВРДИ УВЕРЕЊА О ОСТАТКУ ЗЕМЉЕ. (од 11-71-1928. г. УБр. 26704).

По чл. 97. зак. о општинама, општ. судови надлежни 38: издавање уверења о имовном стању својих грађана.

С обзиром на то као и на околност, да је општинска власт најближа грађанима — члановима једне општине, најприродније је, да општинске власти издају доказ — уверење о остатку земље при сваком отуђењу земље од стране земљорадника у смислу 5 471. грађ. суд. пост. Ово у толико пре што општ. власти иначе врше премер земљишта у случају преноса такође и тврде тапије.

Али из обзира што је наређење тач. 4. 5 471. закона о: поступ. судском у грађан. парницама јавно-правног карактера, јер је изазвано државном потребом у циљу заштите земљорадника да исти не остане без потребно минимума земљишта. ради одржавања свог и своје породице, судска је пракса установила и редовне захтеве од полиц. власти, да оне као надзодрне власти над општинама оверавају не само потписе и печате општ. судова на издатим оваквим уверењима, већ. да гарантује и за истинитост саме садржине уверења.

Из многобројних протеста које сам добио од приватних на поступак полиц, власти које оне предузимају, да би удо--