Policijski glasnik

80

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ II)

ИЗ АЛБУМА НАЧЕЈ1СТВА ОКР. ПОЖАРЕВАЧКОГ *) Живота Иванови1 (бр. I) из Бара, среза и окр: пожаревачког и његов син Милош (бр. 2), пресудом пожаревачког првостепеног суда од септембра пр. год. Бр. 27973,, осуђени

су са П0 20 година робије у тешком окову за саучешће у убиству извршеном над Стеваном Марковићем из Брадараца. Јоваи Милошевић (бр. 3) из Сиракова ср. рамског окр. пожаревачког, за извртено убиство над Јованом Петковићем, бив. ковачем из истог места, осуђен је на 20 година робије у тешком окову, пресудом истог суда од 20 новембра 1898 год. под Бр. 36642. Има му 30 год. (Иаставиће се).

П 0 Т Е Р А. Сара, жепа Милована Миловановића из села Ракитова, решењем начелника среза беличког стављена је под кривичну истрагу и у притвор због више превара. Сара је сада у бегству, па за то поменути срески начелник актом Бр. 2133. моли све полициске власти, да је потраже и у случају проналаска стражарно спроведу. Она се може спровести и Управи града Београда с позивом на Бр. 5442 Максим Селашки, калФа обућарски, извршио је крађу своме газди Миливоју Суботићу, обућару овд., па негде побегао. Максим је родом из Мокрина у Аустро-Угарској, има му 16 год., омален, дежмекаст, у опште црномањаст, без браде и бркова; кад говори заноси банатским дијалектом ; од одела има црни сако капут а такве и панталоне, на глави црни мекани шешир, на ногама ципеле. Пронађеног треба спровести Управи града Београда с позивом на Бр. 5618. Артина Ђури^а, Јерменина, бив. туцача и продавца каФе у Пожаревцу, тражи начелство округа пожаревачког актом Бр. 2137. Артин има 33 годипе, средњег је стаса, црномањаст је у опште. Пронађеног треба страЈкарно спровести поменутом начелству, или Управи града Београда с позивом на Бр. 5441. Добривоје Јоеимовић, зидар из Тресонче у Македонији, решењем начелства округа подунавског од 30 октобра пр. год. Бр. 21032, стављен је под кривичну истрагу, но да се из слободе брани, за дело, из § 158 кривич. зак. Ово је дело сад потиуно ислеђено и Добривоје имао би се спровести суду, али

*) Заузимашем окр. начелника г. Косте Јездића, — коме нека је с наше стране хвала, начелотво окр. пожаревачког предузедо је сликање зликоваца и осталнх криваца из сзог округа. Како начелство од сваке слике по један примерак шаље уредништву (( 11олицијског Гласника," ми ћемо^ све оне, које су за изношење, доносити у листу под рорњим насловом. И, прву иартију тих слика од 14 приморака, што нам је начелство у тој цељи послало, ево отпочињемо доносити. ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА.

он је пре месец дана отишао из Гроцке негде у унутрашњост Србије. Добривоје има 20 година; средњег је раста, коже беле са плавом косом, висок Г50 м.; говори српски заносећи јужним дијалектом. Начелство округа подунавског актом од 4 ов. м. моли све полициске власти да га потраже и нађеног њему стражарно с позивом спроведу на Бр. 2561. Миливој Степанов, бивши благајник ратарске задруге у Тителу, проневерио је 7500 Форината задругиног новца и иобегао. Миливој је средњег раста, сувоњав је, има црне очи и црну, проседу косу, браду брија, прбдњи су му зуби. кварни, по некад носи цвикер. Држи се, да је Миливој ирешао у Србију, где и Фамилије има, иа с тога овдашњи аустро -угарски консулат актом Бр. 3299 моли све полициске власти, да Миливоја пронађу и у случају проналаска притворе. Пронађеног Миливоја треба спровести Управи града Београда с позивом на Бр. 5516. ТРАЖИ0Е. , Из једне одличне Фамилије у једној белгијској вароши нестала је 11 марта тек. год. (по новом) девојка, коју представља ова слика. Сумња се да она није за Исток намамљена. На молбу шеФа полиције дотичне белгијске вароши који нам је ову слику са описом послао, не износимо име ни девојке ни њених родитеља, јер се од стране породице транш дискреција. Она је илавуша; косе, обрва и очију нлавих; има јој 19 година; говори Француски и немачки; глас јојје танаки пријатан ; у оппгге нежна појава. Свира изврсно на гласовиру, цитри и виолини. Ко ма шта буде о њој сазнао или је видео па по овој слици познао, моли се да јави уредништву »Полиц. Гласника« или кривичном одељењу Управе града Београда где ће сазнатИ и за новчану награду одређену од стране Фамилије ове бегунице.

КЊИЖЕБН00Т „Тасин Дневник" VII. свеска изашао је из штампе са овом врло занимљивом садржином : I. Авет; 2. Где је срећа; 3. Разбојници; 4. На дежурству; 5. Јунак дечко; ,6. Из даљине и 7. Застава. — Цена 0.80 дин. Књиге се могу добити у администрацији »Полицијског Гласника, С( и у дворској књижари г. Мите Стајића. Књижарима и продавцима уобичајени рабат 30°/ о за готов новац.

ИЗЈАВЕ, П0РУКЕ И 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Г. Ђ. Цветковић.у писару начел. Прокупље. Примили смо 22 дин. и то: за Данчевића 12, а за Ст. Велића 10(?) Наплатите и од осталих у року од 10 дана и пошљите уредништву јер је новац потребан.

Иеправка. У 8. броју (( Иолиц. Гласника" ове год. на стр. 6 4 под рубриком „Ухваћен" изнето је да је Спасоја Поповића званог (( Дуку од Медина" ухватио у Ристовцу комесар г. Мих. Стојковић. То је погрешно, јер г. Стојковић није тада био тамо комесар, већ г. Влад. Павловић. који је аДуку 8 ухватио и коме принада она похвала са наше стране. Молимо читаоце да ово исправе.

Уреднипггву је потребно једно лице за купљење претндата по Београду. З.а ово .место треба ради гаранције положити кауцију од 200 динара. ОДГОВОРНИ УРЕ4НИК Н. ДИМИТРИЈЕВИТ.