Policijski glasnik

96 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 12

крађе, коју су неки његови другови извршили у једном селу, близу Београда. На молбу Букурешке нолиције која сумња у истипитост ових навода (већ мисли, да је Милан из неког места у Аустро-Угарској), — моле се како власти, тако и приватне личности, које ма што о Милану буду знале, да то што пре доставе управи града Београда, с позивом на акт под Бр. 8532.

ЕО ЈЕ 0В0? Лице, чију слику износимо, ухапшено је због извесне кривице пре неколико дана у Букурешту. На своме саслушању код тамошњих полиц. власти, изјавило је, да се зове Милан Гајић, да је родом из Ваљева, да има 26—28 год., и да је по занимању надничар. Додало је још и то: да је пре годину дана, побегао из Србије, из бојазни, да не буде окривљен због једне

ОКРЕЋЕ ОЕ ПАЖЊА

Непознати лопови ноћи између 20 и 21 овог месеца покрали су Милану Војновићу из Шепшина осам комада свиња. Све су црие боје, три су крмаче, једна је матора 5 година ровашена у десно ухо, две су маторе по годину дана. Остало су нерасти, један матор годину и по дана, два од године — ровашени, а три су матора по шест месеци. Начелник среза грочанског актом Бр. 1984 моли све полицијске власти да лопове и покрађу потражи и нађене њему спроведе. УБр. 8269. Анхон Тајтек Фајтек, бив. часовничар, родом из Јарамира у Чешкој, стављен је под суд и у притвор због више казнимих дела, решењем цар. и краљ. окружног суда у Олмуцу (Чешка) од 3 марта тек. год. (по новом) Бр. 828. Он има 28 год., средњег је стаса, слабуњав, N. има црну косу и браду, која / Н-; 1 '* \ је шпицаста, очију мрких. Од- / \ мах по извршеним кривица- / \ ма, а то је било још августа ; ; \ месеца пр. год. Антон је по- / дпг.здУ бегао из места рођења и по- I | сле дужег лутања по Аустро- \ / Угарској, дошао у Београд. То \ ^ к Ш је било повембра мес. пр. год. \• Д у Београду је остао пуна два. ХДиН^И^ месеца јер се није знало за његову кривицу у Олмуцу, па је, почетком јануара тек. год. побегао, покрав разне ствари лицу, код кога је у стану био. Како је, доста вероватно, да је Антон негде у унутрашњости Србије, то му износимо слику и молимо све полиц. власти да на њега обрате живу пажњу, па у случају проналаска, да га спроведу управи гр. Београда с позивом на Бр. 8074.

ИЗЈАВЕ, ПОРУКЕ и 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Због нагомиданог материјада изостала је из овог броја стадна рубрика ((Општиноки Поо.1ови # : у идућем броју накнадићемо, и уједно одговорићемо на раније постављена питања. Ако не буде прешних отвари у току идуће недеље, ми ћемо због многих нерадних дана, дати два броја уједно у другу недељу.

Божа Предин, слуга из села Пачпра у Аустро-Угурској, скитоица, пресудом начелства округа подринског од 17 овог месеца Бр. 3511 осуђен је био поред затвора и на свагдашње прогонство у Аустро-Угарску, што је и извршено. Па како је он у опште сумњив и проблематична личност, није искључена могућност, да ће покушати и поново се вратити у Србију, то начелство среће пажњу свима полицијским вастима, да у случају проналаска с њиме по закону поступе. Њему је 30 година, средњег раста и дежмекаст, у опште плав, великих жутих бркова, брија се, плавих очију. УБр. 8043. Адам Вагнер, крадљивац, родом из Панчева у АустроУгарској, прогнат је 16 тек. мес. на свагда у Аустро-Угарску по пресуди кварта врачарског од 5 истог мес. Бр. 2803. Он има 38 год., средњег је раста, нлав, дежмекаст, по занимању је и алас и тестераш, али само провизорно. Главно и право занимање Адамово јесте шверц и крађа. Ово га је и довело, пре три године из Панчева у Београд, из кога је до сада неколико пута прогањан у суседну државу. Више је но извесно, да ће Адам и овога пута покушати, да се понова врати у Србију, па с тога. му, ми, по тражењу управе града Београда, износимо ову фотограФију и позивамо све полициске и у опште пограничне власти, да на Адама обрате најстрожу пажњу т. ј. да му ни под којим условима не допуштају повратак у Србију. У случају пак, да се Адам већ буде вратио, треба га казнити за повраћај из прогонства и понова прогнати. Акт Упр. гр. Београда Бр. 2803.

Фрања Класић, родом из Загреба, који се издаје за техничара, а који је у току последње три године пропутовао цео исток са пасошем црногорских власти, и ако је поданик Аустро-Угарски, решењем управе града Београда од 21 тек. мес. прогнат је на свагда у Аустро-Угарску као по све сумњива и проблематична личност, а уз то још и без стална занимања. Он има 27 год., средњег је стаса, дугуљаста лица, очију, косе браде и бркова плавих; надесној страни главе, нешто мало изнад иза уха има белегу од посекотине; говори: српски, немачки и руски, а разуме, и то доста добро, грчки и талијански. Управа града Београда позива све полицијске, а нарочито пограничне власти, да на овог пробисвета обрате нарочиту пажњу, и да му, ни под којим условима, не допуштају прелаз у Србију.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОЛГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ТЕЛЕФОН БР. 296.