Policijski glasnik

292

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 37

7 златних протенова и I један златан женски оат без ланца. Сви зликовци били су наоружани нушкама острагушама и револверима, а један од њих имао је и јагаган за пасом. Од одела имали су на себи сукнене гуњеве и чакшире. Но опису оштећених, једаи од ових зликоваца био је средњег раста, великих бркова, шпицасте-француске браде, а могао је имати 26 — 30 година. Начелство округа крајевачког депешом од 18. тек. месеца Бр. 14612, моли све полициске власти за најживље тражење зликоваца и покрађе. Акт управп града Београда Бр. 25068. Тодор — Тоша Н„ родом из Лесковца и бив. момак код Панте Танасковића кувара из Крагујевца, извршио је, ноћу између 13.—14. тек. месеца,, опасну крађу своме газди Панти и побегао, однев са собом: пар црног одела и једне панталоне од шевијота. Тодор има 18 — 20 год., средњег је стаса, црномањаст, ћосав. Начелство округа крагујевачког депешом Бр. 14397, моли све полициске власти, да овога крадљивца у својим домашајима живо иотраже па, у случају проналаска, њему стражарно спроведу. Акт управе града Београда Бр. 24 5 3 6. Стеван ПетровиЦ бив. земљодедац из оеда Скрађана, среза мачваноког, који је јула меоеца тек. год. нуштен са робије, извршио је множину онасних и простих крађа у орезу мачванском и побегао из свога села. Он има 5 0 година, средњег је стаса, дугих образа, бркова жутопрооедих, очију шарених, у оделу је народном. Начелник среза мачванског актом својим од 13. тек. месеца Бр. 14 679, моли све полициске власти, да овог Стевана у овојим домашајима живо потраже и пронађеног њему стражарно спроведу. Акт управе града Београда Бр. 25 1 85. Спира Петров, звани „Чавре", родом из Нрилипа а бив. помоћник код Георга Н. Иинтева, трговца колонијалне робе у Софији, проневерио је своме господару преко 8000 лева и

у својим домашајима најживље потраже и у случају проналаска љој стражарно спроведу с позивом на акт Бр. 24 649.

Т Р А Ж И С Е Жишсу СтојановиЦ служавку, родом из Ивањице, окривљену због крађе, тражи начелотво округа крагујевачког актом Бр. 14366. Живка има 14 год., средњег је стаоа, црномањаота, образа дугих. Иронађену треба стражарно опровести поменутом начелотву, или управи града Београда с позивом на акт Бр. 2 474 4. Владимирл Живковића, бив. покућара окривљеног због крађе, гражи кварт теразиски унраве гр. Београда актом од 16. тек. месеца Бр. 7618. Пронађеног греба стражарно спровести поменутом кварту, или самој управи о позивом на акт Бр. 24 81 1.

УХВАБЕН Иетар Чуљић, из В. Дренове, одбегли двадесетогодишњи робијаш нишког казненог завода, о коме је била потерница у 3 6. бр. (( Полиц. Гласника" — ухваћен је и спроведен нишком казн. заводу на издржање осуде. .—♦•«»*» НАЂЕН ЛЕШ Ио извешћу начелства окр. ваљевског од 8. ов. м. Бр. 1 383 9, на дан 17. пр. м. око 6 часова по подне, нађен је један човечији леш у шуми грабовачкој, у атару општине грабовачке ореза посавског. Увиђајем подицијске власти, која је одма изашла на лице места утврђено је да је непознато лице убијено на опом истом месту где је и нађено. Како у том крају шуме нема саобраћајног пута, то се држи, да је убијени на то меото доведен и тамо над њим извршено убиство из кориотољубља, јер је одело са њега скинуто и однето.

Ради нроналаска индентичности убијенога, износе му ое ове две слике, ако могу (због врло рђавог снимања) да послуже као помоћно среотво за проналазак. *)

КРИМИНАЛНЕ БЕЛЕШКЕ + Према извешћу нгва. округа врањског од 12. ов. м. Л г ! 12.180 5. овог месеца око 8 сати у вечс извршено је разбојништво над Антом Миленковићсм, трг. из Леоковца и отето му је 60 динара. — Разбојници ое налазе у рукама вдасти. X Нтво. окр. пожаревачког извешћем од 11. ов. м. № 1 3032, јавља: да је ноћу између 6. и 7. ов. м. нађен убијен код свога салаша у пољу, Алекса Ј. Павдовић тежак из Старчева. Кривци оу у рукама влаоти и противу њих се води истрага. = Према извештају начелства окр. ножаревачког од 11. овог мео. № 21053 Драгутин син Настаса Вељковића из Бубушинаца, бацио се оекиром са дрвета, на које се био попео, и олучајно погодио Цвету кћер Мидије Марјановића, оид., од чега је Цвета после '/ 2 оата умрла. Начелство округа ваљевоког извешћем од 15. ов. мес. № 14.110, јавља: да су 14.овог меоеца у вече, Савку удову Петровића из Радљева, у срезу тамнавском, убиле њоне комшије. 0 Према извештају нгва. округа пожаревачког од 14. ов. мео. № 13264, Милојка удова Стоке Тасића, из Курјача, отровала се 13. ов. мес. сирћетном есенцијом, Узрок оамоубиотву непознат. О Начелство округа пожаревачког, депешом од 17. ов. мео. Л5 1 3.3 68, јавља: да је оглашени хајдук Љубомир Милорадовић, из Пругова, нађеп убијен између оеда Рановца и Кладурова. §| Начелство округа моравског, извешћем својим од 18. ов. мес. № 1 1 498, јавља: да су здиковци који су пре кратког времена извршили разбојпиштво над Вукићем Мијаиловићем из Гор. Дубца, и том приликом изнудили му 2 00 дуката, — пронађени и да се налазе у затвору начел. ср. беличког. <3 Пачелство крагујевачко, актом својим од 18. ов. м. јавља: да је 16. ов. м. у вече између 8 н 9 сати убијен из пушке Стеван Петронијевић из села Ресника, пред кућом у дворишту. Кривци су пронађени и налазе се у затвору. — Начелотво окр. моравског извешћем од 18. ов. м. ј \» 1 1 508 јавља: да јс 17. ов. мес. убијеи у селу Витежеву, срезу ресавском, Аврам Тодоровић, из Битежева. Убице се налазе у рукама влаети. /\ Неколико Турака, 3. ов. мес. наиади су на кућу Каралића из Карадића среза студеничког. Наши су отражари убили два Турчина и једног раниди који је нобего. + Драгић Срдановпћ земљоделац из Маова у окр. подринском 5. ов. м. пао је оа грма, који је хтео посећи и на месту остао мртав. Даница дете од 4 године Борисава Јовановића обућара из Крагујевца, 3. овог мес. неопажена ушла је у магазу Јована Панића бакалина онд., и чепркајући око џакова напуњеиих кукурузом отионе исте који је претрпају и на месту остане мртва.

побегао у Србију. Спира има 24 године, омален је, пун, лица округлог очпју и бркова кестењаве боје. На молбу овдашње бугароке дишоматске агенције, — управа града Београда позива све полициоке вдаоти, да овога Спиру

*) Кад је среека власт већ предузела сликање леша у цељи проналаока индентичности, требала је у једној ФотограФији бар већу главу да сними. При увиђају леш је требало описати: по дужини, обиму, боји лица, косе, бркова, очију, сташе зуба и т. д. а и све ствари које су још цри лешу нађене. О томе је већ толико пута писано у »Полиц. Гласнику*.

Садржај : I. Службени део : 1) Укази о постављању и утамањивању хајдука, 2) Раогшс. II. Стручни и научни део: 1) Лондонска егзекутивна полиција, од М. II. Јов., 2) Пријава отранаца у Француској. III. Поучно забавни део: 1) Ћелија бр. 1. 2) Ко је убица, криминална прича од А. Белоа у нреводу од Ј. Угричића. IV. Поуке и обавештења: V. Службене објаве: 1) Из подициског албума, 2) Потере, 3) Тражи се, 4) Ухваћен, 5) Нађен леш, 6) Криминалне белешке.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖА8НА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ТЕЛЕФОН БР- 296.