Policijski glasnik

324

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 41

на депешу Бр. 1 734, и.ш управи града Београда с позивом на акт Бр. 20.74 2. Михајло-Мика Ивковић, бив. ке.шер код Јанка Најдановића, овд. каФегдије, иокрао је, ноћу између 3. и 4. тек. меоеца, свога газду, одузев му том прн.шком: 16 дин \ра у новцу, 1 мали револвер и 1 пиклени сат. По извргаељу крађе Михајло је побегао из Београда у унутрашњост Србије. Он је родом из Голупца, има 18 год., средњег је стаса, пдав, у оделу је беличастом. Кварт теразиски управе града Београда актом својим од 4. тек. месеца Бр. 8180, моли за тражеље овог крадљивца, кога, у случају проналаска, треба стражарно спровести или поменутом кварту, или самој управи града Београда с позивом на акт Бр. 26.812. Миливоје Чокић, земљоделац из села Ковачевца, среза јасеничког, округа смедеревског, који је био под истрагом и у притвору среске власти због убиства с иредумишљајем, извршеног над својом женом, побегао је из притвора ноћу између 16.и 17. прошлог мес. Ои има 4 8 — 50 год., стаса је средњег, црномањаст је. има црне и подебеле бркове, брија се, коса му је црна а но врху гемена ретка, у оделу је сукненом, на ногама има грађепе опанке на врх којих су шарене чарапе, а на хмави црну, јагњећу шубару. За одбеглим убицом наређује со најживл.е тражење. Пронађеног треба, под сигурном стражом, спровести поменутом среском начелнику с позивом на депешу Бр. 1 7 361, или управи града Београда с нозивом на акт Бр. 28208. Драгутин Н... бив. келнер код Светозара Мунцића, кафеџије из Пожаревца, 13. тек. мес. покрао је свога газду и побегао. Он је малога раста, смеђ, ћосав, на десној руци нема палца. Начелство пожаревачко актом Бр. 1 53 4 8, молп све влас.ти по.шциске, да га у својим домашајима потраже, и услучају проиилаока п.ему отражарно спроведу. Акт унраве града Београда Бр. 28199. Ноћу, између 13. и 14. тек. месеца ненознати лопов украо је Благоју Радошевнћуиз Лошчаника 28 комада оваца, од којих оу све биле беле длаке. Начелник среза посавоког, округа ваљевског денешом Бр. 8 6 60, моли за тражење крадљивца и покрађе. Акт управе града Београда Бр. 984 4 0. Т Р А Ж И С Е Илију Савковића, земљоделца из Слатине, среза космајског, који је 3. тек. месеца отишао из свог села за Београд са 300 дипара, па ое Ни до данас није вратио кући, Тражи пачелство округа београдског актом својим од 10. тек. месеца Бр. 6926. Илија има 36 год., средњег је раста, смеђ је у опште, у оделу је сукненом, на глави има шубару, на ногама опанке о рамену једну црвену, вунену торбицу. Сумња се, да пије у путу убијен и опљачкан. Ко ма шта буде знао о неоталом Илији, позива се, да то одмах достави најбдижој општинској или по.шциској власти, која ће о томе одмах известити начелотво београдско. Акт управе гр. Београда Бр. 27.615.

Ристу Влајвовића из Прокупља, кога је нестало 2. овог месеца, тако да се до данас није могло ма што о њему оазнати, тражн начелство округа топличког актом Бр. 8156. Пестали Риста имао је 75 год., високог је раста, очију илавих, косе и бркова седих, сувоњав је у онште, одевен је у сукнено одело. Ако би подициске власти ма што оазнале о овоме Риоти, нека то доставе поменутом начелству. Акт управе града Београда Бр. 27776. Восиљку, кћер г. Владимира Стаменкови!,а, пенсионера из Пожаревца која је, као душевно ободела, одбегла од своје куће ноћу између 14. и 15. тек. меоеца, тражи начелство округа пожаревачког депешом Бр. 1 5.4 99. Одбегла болесница има 2 7 год., омалена је, у лицу бдеда и слаба. Акт управе града Београда Бр. 27.929.

шарским комесарима и општиноким властима било олакшано да их познаду, јер они непрестано кротаре по Србији, ми ову слику пуштамо и скрећемо им пажњу. Друмоке механције, где ове индивидуе најчешће налазе скдонигата и очекују жртве, треба да их одмах прокажу власти. Имена су њихова: 1 Живојин Ђорђевић (( 11ижа в , 2 Мнлан Марковац, 3 Благоје Марковић „Крагујевчанин 8 , 4 Јовица Коотић, 5 Мидоје-Миџа Вићентијевић аЖабарац", 6 Милан Петровић „дугачки". 7 Мидан Радаковић, в Личанин", 8 Станко Окановић и 9 Љуба Јаковљевић в Гоља". Милоје „Жабарац" под бр. 5, сад је први пуг пао власти у руке и сликан. Што је полицијски албум попуњен и његовом сликом, прииада заслуга г. Јовану Јов. Јаковљевићу

Милоја Лазареви1.а, из В. Дренове округа крушевачког и бив. ковачког шегрта код Јевтимија Стојановића из Крушевца, који је 17. пр. месеца побегао од свог газде, погато му је предходно ироневерио 42"60 динара, тражи начелство округа крушевачког актом Бр. 1 044 1. Пронађеног треба стражарно сировести поменутом начелству, или управи града Београда с позивом на акт Бр. 27.775. . ВАШАРСКИ КЕСАР0ШИ Ми смо и раније у неколико прилика приказивали у групи и појединце вашарске кеоароше, којима је главно занимање да иду од вагаара до вашара у цељи сечења кеоа и других нревара. Лица у овој олици спадају у ред најпрепреденијих наших кесарогаа, о којимаје вигае пута било речи у нашем листу. Они еу похватани од стране комесара вашарског на Руднику. који је био 20., 21. и 22. септембра ове године, Да би полицијским органима а нарочито ва-

практиканту среза качерског, који је ове ове кесароше па вашару по изнетим с.шкама у Полициском Глаонику позпао па их је похватао и о свом трошку сликао. Појава је за похвалу.

КЊИЖЕВНИ 0ГЛАС Концем окгобра ове године, даћу у штампу, ако ми се јави довољан број претплатника, чувено дело славног италијанског научника и писца ЧСезара Домброза. ШИЈАЛНОСТ И ЛУДИЛО Дело је преведено са последњег издања и изнеће око 25 штампаних табака велике осмине, на финој оатинираној артији и стајаће за претплатнике. САМО 4 ДИНАРА Обраћам се свима пријатељима и колегама да ме помогну у скупљању претплаге. Скуиљачима иа сваких 10 књига једна на дар. Претплату треба слати потписатом или Београдској књижари Мите Ђорића (Позоришни трг). Смедерево Јов. В- Мандил у октобру. писар начел. окр. смедерев.

Садрисај : I. Службени део . II. Стручни и научни део: 1) Кретање казними дела у престоници, од Д. Б. Алимпића ; 2) Деца под истрагом; 3) Пред Гнљотином, од Ивана Тургењева. III. Поучно заба вни део: 1) Грех у греху, једна полицијска тајна; 2) Ко је убица, криминална прича од А. Белоа у преводу од Ј. Угричића. IV. Поуке и обавештења. V. Службене објаве: 1) Потере; 2) Тражи се; 3. Вагаароки Кесароши. VI. Књижевни огдас. " •"

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОЛГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ТЕЛЕФОН БР- 296.