Policijski glasnik

СТРАНА 198

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 26 и 27

за писара друге класе среза бољевачког, Светозар Протић, писар исте класе среза ражањског, по потреби службе; за ванредног писара прве кл. начелства округа тимочког, а да врши дужност писара среза зајечарског, и прима плату из плате овога, Јован Антић, ванредни писар исте кл. начелства округа врањског и вршиоц дужности писара среза пчињског, —- по потреби службе по без права на пакнаду путног и селидбеног трошка; за ванредног писара прве класе начелства округа врањског, а да врши дужност писара среза пчињског, и прима плату из плате овога, Никола Веђић, ванредни писар исте кл. начелства округа крајинског и вршиоц дужности писара среза кључког по молби; за ванредног писара прве класе начелства окр. моравског, а да врши дужност писара среза параћинског и прима плату из плате овог, Владимир Луњевица, ванредни писар исте класе начелства округа рудничког, и вршиоц дужности писара среза таковског, по потреби службе; за ванредног писара прве класе начелства округа подринског, а да врши дужност писара среза азбуковачког, и прима плату из плате овог, Владимир Поповић, ванредни писар исте класе начелства округа крајинског и вршиоц дужности писара среза крајинског по молби; за ванредног писара друге класе начелства округа београдског, а да врши дужност писара среза космајског и прима плату из плате овог, Милан Кондић, ванредни писар исте класе начелства округа ужичког и вршиоц дужности писара среза ариљског, по молби; за ванредног писара друге класе начелства округа нишког, а да врши дужност писара среза бањског, и прима плату из плате овог, Ђорђе Миицић, писар исте класе начелства округа београдског, — по молби; за ванредног писара друге класе начелства окр. чачанског, а да врши дужност писара среза студеничког и прима плату из плате овога Љубисав Грковић, практикант Управе варопш Београда, сршени правник; за ванредног нисара друге класе начелства окр. тимочког, а да врши дужност писара среза зајечарског и прима плату из плате овог, Перко Зековић, практикант начелства округа крајинског, свршени дравник; за писаре друге класе начелства округа чачанског, Милован Тадић и Александар Цветић, писари исте кл. начелства округа рудничког, по потреби службе; за писара друге класе начелства оруга рудничког, Мијаило Димитријевић, практикант ср. власотииачког, свршени нравник; за писара друге класе начелства округа пожаревачког, Милан Пајевић, практикант Управе вароши Београда, свршени правник; за писара треће класе Управе вароши Београда, Добривоје Бакић, практикант исте управе, свршени нравник и Коста Ал. Поповић, практикант Министарства унутрашњих дела; за писара друге класе начелства округа београдског, Радисав Крупежевић, писар друге класе начелства окр. нишког, но молби. Из канцеларије Министарства Уиутрашњих Дела, 1. јула 1902. године, П№ 15.815 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2546., које гласи: да се села Залоговци и Мареново, по изјављеној жељи својих становника одвоје од општине бачинске, у срезу темнићском, округа моравског, и да за себе образују ошптину под називом: »општина залоговачка«. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 18. јуна 1902. године, П ј \» 14.425 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I. на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама, одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2562., које гласи:

да се село Губеревац, по изјављеној жељи својих становника одвоји од општине стојничке, у срезу космајском, округа београдског, и образује за себе општину под називом.: „општина губеревачка". Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 18. јуна 1902. године, П№ 14.414 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о онштинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2532., које гласи: да се село Брадарац, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине бубушничке, у срезу пожаревачком, округа пожаревчког, и образује за себе општину под називом: »општина брадарачка' 1 . Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 18. јуна 1902. године, 1Ш 14.419 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 7. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2536., које гласи: да се село Батовац, ио изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине дубравичке, у срезу пожаревачком, округа пожаревачког, и образује за себе општину под називом: „општина батовачка®. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 18. јуна 1902. године, Г1 .4 14.415 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Мииистра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2538., које гласи: да се село Драговац, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од опиггине брежанске, у срезу пожаревачком, округа пожаревачког, и да за себе образује општину под називом : »општина драговачка". Из канцеларије Министарства Унутрашњнх Дела, 18. јуна 1902. године, П№ 14.416 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државиог Савета од 13. јуна ове год., бр. 3024., које гласи: да се село Звездан, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине лубничке, у срезу зајечарском, округа тимочког, и образује за себе општину под називом: „општина звезданска". Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године, ГШ 15.170 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра Унутрашњих Дела, а на основу члана 10 закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2531., које гласи: да се село Ћириковац, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине печанске, у срезу пожаревачком, округа пожаревачког и образује за себе општину под називом: »општина ћириковачка". Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 18. јуна 1902. године, П№ 14.411 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 7. јуна ове год., бр. 2.561., које гласи: да се села: Враново и Радинац, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од општине врановске, у срезу подунав-