Policijski glasnik

ВРОЈ 50

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

СТРАНА' : 38?

Служећи се изложеним методом, да би добили што вернију ФотограФију овог утопљеника, и достављајући је свима властима, ми смо најзад сазнали, да је ово био један војнички бегунац. Изглед леша, представљен у слици 5., добивен је помоћу вештачких очију и чиода за затварање уста. ФотограФСка плоча није ни у колико ретушпрана, а за отварање очних капака пије употребљен никакав инстуменат, пошто се они код већине утопљеника не налазе у укоченом стању. И још нешто. По нашем мишљењу, излишпа је употреба кармина за усне и лице, а у свима случајевима, кад је нос деФормисан може се корисно употребити Фата. С Француског Д. Ђ. Алимпи-ћ.

ГРАЂАНСКИ - СУДОКИ ПОСТУПАК протумачен начелшш одлукама, одлукама олште седнице Касац. Суда и одељења н одлукама управних власти

Г<лава деветнаеста 0 уништењу јавне неуредне продаје (СВРШЕТЛК) Као што сам обећао у нрвом броју листа (20. и 21. број „Полициског Гласника" од 30. маја тек. год.) у коме је почела да излази збирка одлука о извршењу иресуде — Гл. 18. — и о уништењу јавне неуредне ародаје. — Гл. 19. — да ћу на завршетку донети примерке: какар. трсба да је аоиис, оглас и сиисак о јавној продаји непокретности, — ево, доносим и ове примерке, те се и овоме обећању одужујем. С П И С А К Пописатог, премереног и процењеног непокретног имања Шивоте Ст. из II., које се налази у атару села Ћовдпна (место звано »Црвеиац«) за наплату 884"43 динара порезе. Њива у месту званом „Црвенцу« од хх хектара а која има у себи простора и то: од истока до њиве Мплоша Ст. 23 метра од запада до пута 60 (шесет) метра од севера до онштин. пута 214 (двеста четрнаест) метра и од југа до њиве Радоја Станковића и Животе и Милорада Ст. 214 (двеста четрнајест) метра, вреди 487*30 динара и словом укупна сума четири сто осамдесет и седам динара и тридесет пара динарских. Премер горепописаног имања извршен је Процепноци: у моме присуству. Милош Р. дужннк Павле М. Живота С. Милош С. Овакав је попис извршило једно од пореских одељсња.

пост. — Нема имена онога, који је извршио ПОГ1ИС.

Овај пропис није правилпо извршен. Не види се кога је дана извршен попис и процепа; Није био у присуству месни кмет, да потврди оно из §. 466. одељ. VI. грађ. суд.

Да иоиис (и процена) буде иравилно извршен, треба да је овако нааисан: ПОПИС И ПРОЦВНА За наплату 484-43 дин. колико дугује Шивота С. трг. из II. узео сам у попис, његову њиву од хх хектара, која се налази у атару села Ћовдина а у месту званом Црквенац. Њива ова постоји до ових граничара п мери од истока до њиве Милоша С. 23 метара (двадесет и три) од запада до пута 60 (шесет) мет., и од севера до општин. пута214 (двеста четрнаест) мет. и од југа до њиве Радоја С. и Животе и Милорада С. 214 (двеста четрнаест) метара. Овај попис извршен је пред суседима и месним кметом Стојком Ђ. који је потврдио да је ова њива у границама напред исписаним, доиста имање Животе С. суседи : кмет седа Ћ... Милош С., с. р. Стојко Ђовдина Радоје С., с. р. Живота С., с. р. Стојко Ђ. за општину као њен пуномоћник а и граничара са северне и западне стране. • Ми палазимо да напред описата њива вреди 887■ Ј0 (осам сто осамдесет и седам динара и тридесет дин. иара) дин. проценпоцп: Милош Р. Павле М. Милош С. [}ио сам нри попису и процени Живота С> Попис овај извршио сам десетог јула 1903 године. Порезник Драгутин К.

0 Г Л А С За наплату 881-43 дииара колико дугује порезе Живота С. трг. из Пет... продаваће на дан 14. октобра 1903 год. М...ско пореско одељење једиу Животину њиву у атару села Ћовдииа а у месту „Црквенцу" која се граничи и мери од истока до њиве Милоша С. 23 мет. (двадесет и три); од запада до пута 60 м^т. (шесет); од с.евера до општ. иута 214 мет. (двеста четрнаес); п од југа до њиве Радоја С и Животе и Милорада С., 214 мет. (двеста четрнаест). Имање је процењено 487-30 дин. а на њему стоје ови терети: 1. Интабулација Катице жепе Милентија Р.... од 25. IV. 1 »90 И№ ЗоЗ за 864 дин. са 12°/ 0 Г °Д- интереса од 1. маја 1900 до наплате: 2. Интабулација Смиље жене Љубомира 3 ... од 17. окмобра 1896. ИЛ« 1615 за 1440 динара. Продаја биће у селу Ћовдину пред сеоском механом. Из канцеларије пореског одељења ср. М... 29. септембра 1903 год. Под Бр. 666 у П.

I. Начелству окр. П. II. Суду општине Ћ. За I. Нека изволи Начелство објавити у вароши продају имања Животе С. трг. из Пет.... и о томе известити пор. одељење. Имање је описато у •/. огласу. 1Ј Продају имања Живоге С. трг. из П... пека огласи суд, имајући на уму, да од дана огласа до дана нродаје (не рачунећи дан огласа и продаје'; треба да прође 15 дана. У исто време нека општински суд саопшти дан продаје интабулисаним поверитељкама Катици жени Милентија Р. и Смиљи ж. Љубе 3. и ироцениоцима Милошу Р., Павлу М. и Милошу С. да и они дођу на дан продаје. Ово саопштење треба да им је учињено бар на 4 дана пре продаје Дан објаве и саопштења јавиће суд овоме одељењу. Иорезинк Драг К. Саопштен ми је дан нродаје четвртог октомбра 1903 год. у П.... Живота С... својеручно оверава Порезник Владимир II.

Рађено 14 октобра 1903 године у селу Ћовдину нред сеоском механом. ПРОТОЕО ДИЦИТАЦИЈЕ Непокретног имања Животе Ст..., трг., из Пет.... за наилату 884-43 динара дужне порезе. Њива у атару села Ћовдина у месту »Црвенцу« која се граничи и мери (види границе и мере из пописа и процене) Лицитација отпочета је у 8 часова пре подне. Лицитанти су: [{атица жена Милентија Радовића, из Пет.... дала је 300 динара, 360, 400, 950. Радоје Станковић , земљ. из Ћовдина дао је кауцију у 25 (двајес и пет) динара у сребру а за њиву је дао 310 динара, 450. 550. 700, 750, 801, 851, 891. Милош Стошић, земљ. из Камендола иоложи 25 динара у два дуванска лоза серија 6549 Бр. 3. и серија 6549 Бр. 4. а за њиву која се нродаје дао је 350 дџш., 380, 410, 500, 600, 710, 800, 850, 890, 900 1000 динара. Остала је њива која се продавала на Милоша Стошића за хиљаду динара. Признајем, да је лицитација остала на мени за хиљаду динара Милош Стоитић Примио сам кауцију у 25 динара Радоје Станковић Катица Милентија Радовића Радоје Станковић Закључена лицитација у пет часова по подне по европски четрнаестог октомбра 1903 године. Извршио продају Драгутип Крстић порезник прикупио и уредио Свет. ЈањиЂ