Policijski glasnik

СТРАНА 122

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

Државни Савет, по изјављеној жалби од стране управника помен. пореског одељења, одлуком од 11. марта 1905. год. Бр. 1708. одобрио је решење Министра Финансија као саобразно закону, јер ма да је буџет м... пореског оделења за 1903. год. одобрен од етране среске скупштине, и по наредби Министра Финансија од председника Пореске Управе, под условом: да квартирина управнику, порезнидима, и пореским помођницима буде онолика л колику одреди среска скупштина, — ипак овај среоки буџет, по чл. 6. и 26. закона о окружним, среским и општинским буџетима, без одобрења Министра Финансија, није био поноважан, те по томе по њему није ни могла бити вршена наплата квартирине.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ «*» П О Т Е Р Е Максим Михаиловић, из Бајевца, у ср. посаво-тамнавоком, у међуообној свађи убио је 2 2. тек. м-ца свог рођеног брата Васу, иа одмах нобегао незнано куда. Он је отар 2 5 год., дежмекаот, омален, омеђ, бркова малих, очију ве.шких граорастих, брије ое. На себи је однео кошуљу и гаће од сељачког нлатна, црну нросту шубару, опанке и шарене чараие, и копоран од црног сукна. — Позивају се све полнцијске и општинске влаоти да Максима јкиво нотраже и нађеног спроведу начел. среза пооавског на Уб с позипом на Бр. 87 47 — УБр. 14551. Драгутин — Драгољуб — Стаменковић, слуга, ро, ом из Врање, 22. тек. м-ца извршио је у Крушевцу оиасну крађу иоваца и ствари на побегао. Крадљивац болује од очију и наглув је. — Препоручује се свима полиц. и општинеким властима да га живо потраже и нађеног спроведу начел. ореоком у Крушевац о позивом на Бр. 8435. Тома Радосављавић, Стојан — Ранђел — Гавриловић и кћи му Драга, скитачки цигани, решељем пиротског првостеиеног суда од 14. јула 1903. год. Бр. 3714. стављени су под поротни суд и у притвор, а прва двојица и у оков, због крађе и разбојништва, али су из иритвора побегли и до данао иису пронађени. Томи је сада 3 4 год., омален је, црномањаст, очију великих, а лица округлог, у оделу је сукненом, па глави носи шубару или шајкачу. Ранђел — Стојан, има 50 — 52 год. средњег је рг.ста, црномањаст, над левом оком има зараолу рупу од 1 см. дубине; у оделу је сукненом. Драга је стара 28 год., омалена, пуна, у оделу обичном. Преноручује се овима полицијоким и општинским властима, да сва три ова лнца у своме делокругу живо иотраже и иађоне спроведу пиротоком пркостепеном суду с позивом на Бр. 1 2850. — УБр. 1 4393. Петар Маричић, бив. трг. из Коренице у Хрватској, оштетио јо више лица оа неколнко хпљада круна, и иезаано куда побегао. Штампа 1\раљ. Срп. Државна Штампарија

На молбу оудбеног отола у Гоопићу, ирепоручује се свима полицијоким и општинским влаотима да Петра потраже , и у случају пронанаска притворе га и опроведу Управи града Београда о позивом на Бр. 13410. Јеврем Нинковић , земљоделац из Трбооиља у ор. јадранском, који је одговарао за две просте и једну опасну крађу, ноћу између 20. и 21. тек. м-ца побегао је из затвора суда општине текеришке. Он је отар 6 5 до 7 0 год., раста крупног, пуних образа, косе проседе, беле браде, брије ое, носа великог, на ногама има опанке, на глави стару шубару, у копорану је и кошуљама. — Пека га све полицијске и општиноке власти потраже и у олучају проналаска спроведу начел. ореза јадранског с позивом на Бр. 6237. — УБр. 13316. Анта Динчић, тежак из Бргола у ср. нишавском, решењем пиротског пр|>оотеиеног суда од 23. Фебруара 1901. год. Бр. 1 7422 отављен је под оуд и у притвор за дело из § 155. крив. зак., али је он одмах по извршеном делу, јопт 1 897. год., иобегао и до оада се није могао пронаћи. Дело је извршио као финансијски стражар и побегао је са оделом и оружјем државним. Стар је око 36 год , стаоа средњег, плав, косе и бркова омеђих, очију граорастих. — Препоручује се овима полицијским и општиноким влаотима, да Анту живо потраже и нађепог спроведу пиротоком првостепеном суду с позивом на Бр. 128 49. УБр. 1 4394. Милан Р. Стефановић , слуга, родом из Ст. Аџибеговца, који је служио код Драгутина Димитријевића из Луковице у ср. колубароком, украо је своме газди Драгутину три нове кошуље, један револвер и две меденице са кајишима за волове. — Обраћа се пажња свима полиц. и општинским властима на овог крадљивца, и у олучају нроналаска треба га спровести начел. среза колубароког с позивом на Бр. 8411. УБр. 1 3886. Станоје Џимрић, земљоделац из Штубика у срезу брзопаланачком, који је био у притвору код среоке власти због опасне крађе, 1 3 тек. м-ца, кад је пуштен на одмор, побегао је из круга среске каицеларије. Станоје је стар 23 године , висок, добро развнјен , смеђ, зелених очију, у црном сукненом оделу. са шубаром на глави и опанцима на ногама. Препоручује се свима општинским и полицијским властима, да за њим пареде најживљу потеру и у случају проналаска спроведу га начелнику среза брзопаланачкога о позивом на Бр. 3026. АПБр. 626. Стеван ТЈуришић , родом из Ауото-Угароке, бив. слуга Драгомира Лукића, из Кожуара у ср. тампавском, одговара код начел. среза иосавоког у Обреновцу за више опасних крађа, по чијим је извршењима побегао незнано куда. Стеван је стар око 30 год., раста оредњег, сув, бркова плавих и великих, брија се, образа дугачкнх и румених, на једном образу испод ока има два убода од пгле, који изгледају као младенш. Од одела има на себи зимски канут, дугачак и црн, нанталоне пеиељаве боје, на ногама опанке н на глави шајкачу. — Позивају се ове полицијске и општинске власти да Стевана живо потраже и нађеног спроведу начелннку среза пооавског у Обреновцу о позивом на Бр. 5479. — УБр. 1 4640.

Фридрих Исак Баумајстер , златарски раденик, рођен 1868 год. у Шауенштајну у Баварској , био је безброј пута кажљавап, а сада је опгужен за крађу, превару, фалсификоваље исправа и утају. Фридрих је на изглед врло озбиљан човек, а представља ое као описатељ и научник; виоок је 1*65 м., сувоњав, угаоито плаве коое, пуне браде, очију крупних црних, говори немачки, енглески, Француски и талијански, а у опште је врло препреден човек.

Носи наочаре, има јако испале јагодице, има необично леп рукопио, и увек ое представха I под лажним именима. Берлинока судска иотразкна ј влаот послала је ову потерницу, те се препо- I ручује свима полицијским и општинским вла- I отима, да за Фридрихом учине потеру, јер је I могућно да се он удаљио из своје отаџбине, I да би избегао заслужену казну. У случају проналаска треба га притворити и известити Управу I града Београда или уредништво „П ° ли 1шј окога I Гласника." Игњат Кеф, калфа Димитрија Вучковлћа I берберина из Свилајнца, ноћу између 26. и 27. I тек. м-ца украо је своме газди Димитрију, из I радње два пара маказа и неколико бријача, на I побегао. Игњат је отар 2 5 год., отаса средњег. I плав и обријан. — Препоручује се свима по- I лицијским и оиштинским властима да Игњата I потраже и нађеног спроведу начел. среза ре- I оавског с позивом на Бр. 8562. — УБр. 1 4671. I Крађа стоке. Непознати лопови украли I оу ноћу између 26. и 27. тек. м-ца из штале I Петра Јовановића, тежака из Јасеновака, два | вола; један је во длаке зелене, оа обичним I роговима и без жига, а други је длаке плаве, I рогова обичних, без жига и на обе предље I ноге има чворуге. — Позивају се све полициј- I оке и општиноке влаоти да лопове и покрађу I живо потраже и нађене спроведу начед. среза I нишког с позивом на Бр. 6892. -—У Бр. 14646, I Крађа стоке. Ноћу између 24. и 2 5. апрша Е тек. год., непознати лоповн украли су из ав- 1 лије Јооифа Аврамовића, тежака из ЛуКовице, I среза реЈавског, пет белих и три црне овце са I два јагњета. Скреће :е пажња овима полиц. и ј! општиноким влаотима на ову крађу.

ургдник, 2.ушан ђ. Јјлимпић