Policijski glasnik

СТРАНА 280

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 33

штинским властима, ако би знали сопственика тих ствари, да о томс известе начелника среза орашког с позивом на депешу Бр. 1 1 537.

У Кладову је ухваћено једно лице, без нутне исправе, које вели да се зове „Миденко Петровић — Рајић", да је родом из Иетровца, и да је но занимању шећерџија. Ухваћени има 4 0 год., средњег је раста, косе црне, обрва и бркова смеђих, у оделу је сукненом. Пачелник среза клј.учког депешом Бр. 8720. моли све полицијске власти за извештај: да ли је ово лице у њихоиом домашају учинило какво казнимо дело ?

НЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Никола Ђурић, служитељ царинарнице у Смедереву чију слику доносимо, ноћу између 2 5. н 2 6. јула текуће године извршио је две опасно крађе у вароши Смедереву. Он је стаса средњег, смеђ, чела испупчена, мало ћелав но глави, стар 45 година, вере православпе, родом је из Ноиог Пазара, у оделу цивилном, са црним шеширом на глави. Живсо је у Крал^еву, Крагујевцу, Пожаревцу и Неготини, а путовао је и по другим местнма у Србији. Пошто је основана сумња, да је Никола врло сумњива личност и да је још где извршио

какво казнпмо дело, износимо његову Фотографију, скрећући пажњу свима полицијским властима, а и приватпима, ако би знали, да је Ннкола изиршио где какво казнимо дело, да о томе одмах известе начелстно округа смедеревског с позивом на Бр. 7161.

Т Р А Ж И С Е Јосифа Крстића, тежака из Белога Сења, који је некуд отумарао, тражи начелник среза сврљишкога ради извршења једне преоуде над њиме. Пронађензг ваља упутити поменутом среском наче.шику с позивом на Бр. 8351. Божу Божића, молероког раденика, окривл = еног због преваре, тражи Управа града Београда актом Бр. 2877 3. Божа има око 20 год., средњег је раста, омален, црномањаст, добро развијен. Пропађеног Божу треба спровести Управи града Београда.

УХБАЂЕН Драгутин Вељковић — Гишица, коцкар и крад.љивац, према потерници која је изашла у 39. броју (,Полицијскога Гласника", ухиаћен је у Бољевцу, те је простала потреба за његовим тражењем. КО ЈЕ ОВО? У Софији је ухваћено ово лице, које је код тамошње власти изјавило да се зове Тодор Тасев Милков из Македоније и да је око 20. прошлог месеца побегао из врањског затвора. Међутим по извегаћу из Врање он јс тамо не-

је стар 5 0 година, средњег стаса, смеђе коое, плавих очију и нлавих бркова, у с.укненом сељачком оделу. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да за Станком најживље трагају и нронађеног стражарно упуте начелнику среза јабланичког с позивом на депешу Бр. 9519. Милан Васић, келнер из Власотинаца, извршио је крађу новаца и разних ствари своме газди Спири Павловићу, мехаиџији тамогањем и побегао. Милан је отар 19 година, средњег стаса, добро развијен, плавих очију, смеђе косе у оделу грађанском. Нека све иолицијске и општинске власти трагају за крадљивцем и иокрађом, па о резултату известе начелника среза власотиначкога о позивом на депешу Бр. 1 0487. Костадин Ђокић, притвореник код власти среза трнавског, код које је одговарао за крађу, на дан 4. т. м-ца побегао је из притвора. Он је отар 17 годнна, родом из Радовања у срезу орашком, црномањаст, ћосав, у банаћаиском оделу и опанцима. Начелник среза трнавског, депешом Бр. 6608, моли све полицијске и опгатинске власти, да трагају за одбеглим притвореником. Крађа Стоке. — Непознати крадљивци ноћу између 7. и 8. т. м. обили с.у то® Михаила Станисављевића, трговца из Јагодине, и отерали 6 белих оваца, 4 јагњета и 1 овна. Нека све полицијске и општинске власти трагају за крадљивцима и иокрађом, па о резултату известе начелника ереза ^беличког с позивом на депешу Бр. 12751.

познат, те ће ово по свој прилици бити неко сумњиво лице, које се крије од власти. Са тога износимо његову ФотограФију, коју смо добили од софијске иолиције, не би ли га ко познао ; о томе треба известпти Управу гр. Београда с иозивом на Бр. 28335.

П 0 Т Е Р Е Станко Ђокић, из Лалиноваца, извргаио је једно убиство и побегао незнаио куда. Он

Миленко Милинковић — Гуџић, који је одговарао код начелника среза драгачевског за вигае опасних крађа, иобегао је незнано куда. Он је стар 29 година, омален, дежмокаст, зелених очију, смеђе косе, малих, смеђих бркова, одело често мења. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да за крадљивцем живо трагају и пронађенот стражарно уиуте иоменутом начелнику с- иозивом на депешу Бр. 1 1 763.

Штампа Краљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, Иушаи Ђ- ИлимииЋ