Policijski glasnik

I

СТРАНА 312

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 37

пола имања преиисати, нити пак зараду за то време платити. Изјавио је и то, да је имао намеру одузети оеби живот, и да је ое за то на два меота бритвом повредио по трбуху. Какве су природе повреде, не може ое још утврдити. Да биомо упознали читаоце са овим звером, износимо његову ФогограФију. Напомињемо и то, да се Витор налази у потпуно овеопом отању и да се каје само, за убиства деце.

ТРАЖЕ СЕ Александра, сина Стојана СтанковвЉа, надничара из Крагујевца, нестало је пре кратког времена и до сада се не зна шта је с њиме. Александар је стар 12 година, у опште црномањаот, на десном образу има младеж. Начелство округа крагујевачког расписује тражење за несталим Алекоандром, тражећи од овију власти извештај, који треба поднети о позивом на Бр. 1 3503. Радивоја, сива Илије Јанковића, тежака из седа Влашке у срезу космајском , тражи начелник среза космајског, коме га треба и упутити с позивом на Бр. 14149.

УБИЈЕН ХАЈДУК По достави, коју је начелник округа ваљевоког добио од поверљивог лица, отишао је начелпик у планину јабланичку иснод миљачког виса и ископао леш шестогодишњег хајдука Томе Јевтића, на означеном месту где је био закопан. Извршена је секција леша, а иомоћу људи, који су хајдука познавали, као и помоћу брата Томинога утврђено је несумњиво , да је леш заиста хајдука Томе, но између ооталога и чо томе, што је још пое 12 година добио на леђима једну рапу приликом кријумчарења дувана. Ожиљак од ране и оада се лепо познаје. Лице Томино било је увијено у памучну мараму, да му не би непооредни додир оа земљом покварио црте и друге карактерие знаке, по којима се може познати. На Томи је нађена сва хајдучка опрема: одело, редепик са 45 метака, а у близини где је закопан и пуш-ка коју је увек собом носио.

ПОТЕРЕ Филин Ђорђевић, Финансијски стражар из Ћуштице у орезу нишавском, одговара код начелника среза нишавског за разбојништво и Опасну крађу, али се налази у бегству. Филип је стар 2 5 годнна, омаден, округлог лица, црмањаот, малих зелеипх очију , црних бркова; на себи има плаву Финанску униФорму или је у црном сукненом оделу, са опанкама на вогама. Нека га све полицнјске и општинске власти најживље потранге и пронађеног стражарно упуте начелнпку среза нишавског с позивом на депегау Бр. 1088 0. Драгутин Јанић, бив. столар при управи сточарског завода у Добричеву, 3 1. пр. месеца побегао је из ходника начелг.тва округа пожарсвачког да би избегао одговорност због крађе.

Треба га овуда потражити, и пронађеног отражарно опровеоти овом начелству о позивом на акт Бр. 7761. УБр. 30705. Живота Петровић , из Трстенице, бив. писар општине забрешке, одговара код начелника среза посавског округа ваљевоког због крађе. Пошто је Живота у бегству, то се позивају ове полицијоке и општиноке власти, да га у својим домашајима потраже и иронађеног стражарно спроведу среској влаоти у Обреновцу с позивом на акт Бр. 1145. УБр. 307 1 5. Војислав Тијанић, књиговезац са Цетиња, који је био у служби Друштва за потпомагање трговине и заната, пре неколико дана побегао је са Цетиња, пошто је проневерио 533 круне државнога новца. Војислав је стар 2 8 година, средљег стаса, косе и бркова нлавих, очију зелених. Црногорско министарство ипостраних дела известило је депешом наше министарство иностраних дела, да је Војислав преко Сењске Реке отпутовао за Србију. С тога се препоручује свима полицпјским и општиноким влаотима, да обрате строгу пажњу на његов долазак и у случају проналаока да га притворе, претресу и о томе известе Министарство унутрашњих делас позивом на ПБр. 188 45. Михаило Радовановић — Ускоковић, коцкар из Бурађа у орезу златиборском, и другови му коцкари : Драгољуб Милојевић —

Износећи ФотограФију Михаилову ради лакшега проналаска, Министарство Унутрашњих Дела препоручује свима полицијским и опгатиским властима, да за Михаилом најживље трагају и о резултату тражења, као и о томе, да ли су остала горе побројана лица извршила још где какво казнимо дело, — известе начелника среза гружанскога с позивом на Бр. 18 420. — АБр. 901. Петар Милутиновић, земљоделац из Салаша, среза и округа крајинског, који је био под истрагом и у притвору код среске власти због убиства овоје жене, побегао је 5. т. м-ца из болнице за душевне болести у Београду, где ое налазио на пооматраљу од 5. Фебруара тек. год. Петар има 2 4 год., омален је, црномањаст, на левом образу има белегу од ударца. За одбеглим Петром наређује се иајживље трагање. Пронађеног треба стражарно спровести Управи болнице за душевне болести с позивом на акт Бр. 1 650., или Управи града Београда о позивом на акт Бр. 3 23 3 3. Крађа стоке. Непознати крадљивац ноћу између 5. и 6. овог месеца украо је једног коња Мики Бити, оапунџији из Шапца. Коњ је матор 4 године, висок 160 см., длаке доратасте. у обе задње ноге путоногаст, има жиг »а и 6". Наређује се свима полицијоким и општинским властима да најживље трагају како за

4 а ■*-> V" 1\ 1 г ' , ■ • - .. ■Џ Г "* I ' Ј^". V •

„Јагодинче", из Јагодине, Љубомир Радовановић — Ускоковић, из Ужица, Станиша Ускоковић — Максимовић, из Високе у срезу ариљском, за тим Живко Каиуњац, кочијаш из Београда и Милан Стојановић, прекупап из Београда, — ноћу између 18. п 19. пр. м-ца на друму горњомилановачком код каФане Кутловоке извршили су разбојништво над Мидићем Милутиновићем , тежаком из Страгара у срезу јаоеничком округа крагујевачког. Сви именовани, сем Михаила Радовановића — Ускоковића похватани оу у срезу беличком и спроведенп начелнику среза гружанског, код кога се налазе у притвору и окову. Михаило је у бегству, отар је 2 8 година, висок 1 • 79 м., развијености обичне, очију плавих, смеђе коое, по лицу роав од богиња, па прсима за 10 см. испод леве сисе има брадавицу у величпии пшеничнога зрпа.

крадљивцем, тако и за покрађом, па о резултату трагања известите начелство окр. подриноког с позивом на депешу Бр. 1 4400.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖША У седу Зучу, ореза врачарског, код Рајка Декића, скитачког циганина, нађени су неки крадени коњи. Рајко је у бегству, али ова је прилика да му то није ни право име. Казивао је да је родом из Супске код Ћуприје; стар је 4 0 година, у опште плав, очију плавих, по лицу роав од богиња, у оделу је оукненом, на глави има шубару, а на ногама сарачке опанке. Начелник ореза коомајокога, депегаомБр. 10739, моли све полицијоке и општиноке власти за тражење и извештај о овоме лицу.

Штампа Краљ. Срп. Државна Штампарија

уредиик, пушан 7Јлимиић