Policijski glasnik

СТРАНА 48

БРОЈ 6

ван дућана и из покретног излога, те је тим | пудским примедбама према вредности покрађе иотупно кажњен оа 3 0 дана затвора. Али ипак и он је ое јопг истог летг} преиарио у квадификацији дела, вршећи крађе на зкелезници. Покретљивоет вагона га овде није спа 'да. Сада, међутим, изјављује, да опасну крађу неће више учинити па да га хил,аде чокају, иећ прети само кесама, при којима ое ређе хвата и лакше нролази и код полиције и код суда. Али му није веровати нрема оној народној иШто дикла навикла®. Са тога обраћамо пажњу .с.вима нолицијским и ошптинским вла,стима, те да нрате љегово кретање, а ако је већ учинио где какво кривично дело, треба ое обратити Управи града Београда, у чијем се затвору оада налази.

Мођу нохватаним коцкарима, који се сада налазе у затворима Управе града Београда, налазе се и ови, чије олике у овом броју износимо, и то: 1. Бдатоје Марковић, но сноме маломе узрасту од свога друштва прозвани „Благојић" и „Џуџа", родом из Крагујевца, стар 27 година, један од врло вештих и окретних кесароша, који краде и по железницама. У 18 0 0. години осудио га је крагујевачки првостепени суд због опасних крађа па пет година робије. Ирема томо као п нећипа наших кесароша оклон је и опасиим крађама, при којнма је врло дрзак. Велимир Бајић, родом јо из Крагујевца, стар '2 4 године. Он се јога као дочко одао кесарошком животу, али је се једно вре.ме био гргао и изучио лагирерски занат, ади га је после срце повукло опет сгаром друштву. 0 њему београдска подиција нема ближих података, а оп сам за себе вели да се одавно запима кесарогаким посдом и да судски није пикако осуђивап, а полицијски много пута за омањо крпђе и преваре. Ако би ко о њему знао више података моли се да их догтави Управи града Боограда пли Антропометријско - Полицпјском Оделењу Минигтарства Унутрашњих Дела. 3. Радисав Трошић, родом из Медвеђе у срезу трстеничком, стар јо . 20 година. Рапијих година био је у Београду иа пекарском занату, па кад јо отишао кући упознао се -са неким коцкарима из Цол. Дреиове, која је, чудцовато, лиФерозала до сада масу кесароша, те с њима пође по рђаву путу, на коме је н данас, после грп године. Ни он није судски осуђиван, а полпцијски вншо нута. Ако Ко у п,пма позна извргаиоца кога ка;;-; мимог дела, моли сс да то јави Упраин града Београда. • Ж. Л.

Штампа 1^раљ. Срп. Државиа Штампаркја

ургдччк, П1/ШС).' Ј$. ЈЈлимЦ-џћ

Н А 3 Н А Њ Е I )().\гп.и г г11 ..Полии^и.јо^ог Глп<•циии" .(.'I 1000. и 1004". ги<). могу сч добити ц цредниклтву чо цену о<) '20 дииара ла једпу годину, у елегантном тврдом повезц. Новац треба слати бла.гајни Министарства Уиутра гч нгих Дела.