Policijski glasnik

ОТРАНА 256

ПОЛИДИЈСКИ ГЛАСНИК

П 0 Т Е Р Е Стана — Стевана — Милева жепа Јенрема Пиколића, скитача циганина, која је бида осуђена на две године робије пресудом крагујевачког првостепеног суда, ноћу између 15. и 16. ов. м-ца побегда је из затвора општине здатарске где је бида спроведека ради порођаја. Стана је оредњег раста, црних очију, по дицу роава од богиња; од одеда има на себи један полован жакет, на глави поцепану цицану мараму, на ногама сарачке опанке. Нека је све подицијске и општинске вларти живо потраже и у случају проналаска спроведу начелнику среза жупског с позивом на депешу Бр. 42 97.

Вуказин—Вујица—Вуде Стевановић, из Поповића, и Михаило Церовчевић, из Летковаче, осуђеници пожаревачког казненог завода 2 3. ов. м-ца побегди су са рада и до сада ниоу пронађени,. Вукадин је стар 21 годипу, средњег раста, косе затворено плаве,

сандар је стар 23 године, средњег раста, плаве косе, ћосав, на доњем капку једног ока има белегу; од одела има старе чакшире и гуњ од оукна. Нека га све полицијске и општинске вдаоти живо потраже у случају проналаска стражарно спроведу начелнику среза јабланичког с позивом на депешу Бр. 1286 1.

Владимир син Ђорђа Јаковљевића, скитница из Смедерева, Радосав Тодоровић, слуга, родом из Кучева, среза звишког, и Вучко Петровић, надничар из села Сејанице, среза власотиначког, који су <5или у притвору и под иетрагом код начедства округа смедеревског, побетли су ноћу између 22. и 23. ов. м-ца из притвора издомивши гвожђе на прозору апсане. Владимир је стар 16 година, средњег раста, косе и очију црних, црномањаст, са мадим наусницама, у цивилном оделу; одговарао је за више опасних и простих крађа. Радосав је стар 2 4 године, средњег раста, косе пдаве, очију граорастих, малих бркова, у цивидном

очију жућкасто зелених, у сељачком оделу ; од особеннх знакова има: а) белегу од посекотине, у облику праве линије, правца хоризонтадног, величине 1-5 см. на десној страни нотиљка, и б.) белегу од ране, неправилног обдика, ведичине 3 • 511 см. на средини леве плећке. Осуђен је био због убиства, Михаило је стар 2 4 године, средњег раста, омеђе коое, плавих очију, на дево око не види; од одела имао је старе војничке панталоне, гуњ и гаубару. Нека их све полицијоке и општипске власти живо потраже и у случају пронадаока отражарио спроведу управи пожаревачког казненога завода с позивом на депешу Бр. 1 9 83. Непознати крадљивци дању 21. ов. м-ца разбиди оу прозор на соби Стојадина Стојадиновића, санитетског капетаиа из Ниша, и из истог укради један пдав нов шињел у вредности 13 0 динара. Нека све власти потраже крадљивца и крадени шињел п у сдучају проналаска о томе извеоте начедотво округа нишког о позивом на депешу Бр. 1 59 5 4.

Александар Мирић, звани С( Шаго в , Црногорац, који је живео у оеду Гајтану, орезу јабланичком, 20. ов. м-ца извршио је убиство, па је по извршењу дела одмах побегао. Адек-

оделу, на грудима има једну брадавицу ; одговарао је за опасну крађу, а и раиије је осуђиван због крађе. Вучко је отар 21 годину, оредњег раста, очију граорастих, малих бркова, у сукненом оделу; одговарао је за оггасну крађу. Иека их све подицијске и општинске власти живо потраже, и пронађене стражарно спроведу начедству округа смедеревског с позивом на депешу Бр. 697 4.

Светозар Стојановић, родом из Неготина, осуђеник пожаревачког казненога завода, 13. ов. м-ца побегао је из Љубичева, и до сада није пронађен. Светозар је отар 16 година, омален, смеђе косе, очију црних, ћосав, у цивилном оделу. Нека га све нолицијске и општинске вдасти живо потраже и у случају проналаска стражарно спроведу Управи пожаревачког казненога завода с позивом на депешу Бр. 1900. Анђа жена Јована Јовановића, надничара из Крагујевца, која је одужида код г-ђе Катарине Туцаковић, из Крагујевца, ноћу између 23. и 24. извршила ]е крађу разних ствари својој гоопођи и по извршењу дела одмах побегла. Међу покраденим отварима налазе се;

један здатан женски сат оа дча капка, на једном капку налази ое монограм «К. А. Т.," један брош оа фотографијом књаза Михаила, оа дијамантима, једне оребрне минђуше са по три дијаманта у свакој минђуши, једап златан новац од четири дуката са здатном иглом за прикачивање, једну женску шамију извезену бисером на кадиФИ, једну ведику ћилибароку мундштиклу, два чирака за свеће, 10 сребрних мадих кашика са моиограмом «К; Р"., две оребрне кашичице са монограмом «К. А. Т.", шест ножева, шеот виљушака оа сребрним корицама, разне харгије од вреднооти као: тапија од имања, облигација, иризнаница, једну уложну књижицу ооигуравачког кредитног завода, разне чаршаве, јаотуке, мараме, хаљине, веш и друге ствари. Анђа је високог раста, развијена, црномањаста, црне коое. Скреће се пажња свима властима да иотраже крадљивицу и крадене отвари и у случају проналаока о томе известе начелника среза гружанског с позивом на Бр. 1 4920.

Михаило Јанковић, земљод. из Новог Села, среза власотиначког, који је имао да одговара за опасну крађу, приликом опровода пре извесног времена побегао је иснред спроводника и до сада није проиађен. Михаило је стар 1 8 година, средњег раста, сувоњав, црних очију, у сељачком оделу, оа сламним шеширом на глави. На десној руци између кажипрста и палца има бедегу од опекотине. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским вдаотима да га потраже, и пронађеног стражарно опроведу начелнику среза вдасотиначког о позивом на депешу Бр. 8 48 9.

Ђока Иштва^овић, калФа обућароки, родом из Ћуприје, који је радио код Чеде Р. СтеФановића, обућара из Ваљева, украо је ноћу између 23. и 24. ов. м-ца своме газди један пар новог штоФаног сако одела на један ред дугмета. Ђока је отар до 28 година, висок, у лицу црн, очију црних, дева му је нога краћа од деоне. Нека га ове полицијске и општинске власти потраже, и пронађеног спроведу начелотву округа ваљевског с позивом на депешу Бр. 8808.

Илија — Поповић — Ђорђевић, лимар из Београда има да одговара за извесно кривично дедо код кварта савамадског Управе града Београда. Лични огшс Илијин је непознат. Пронађеног ваља спровести номенутом кварту о позивом на акт Бр. 7 666.

СКРЕЋЕ С Е ПАЖЊА

У општини горњо-крњинској, ореза лужничког, нађен је 8. ов. м-ца један мангуп во, матор 6—8 година, длаке беле. Моле се све полицијске и општинске вдаоти да потраже сопственика овог мангуп вода, и у одучају проналаока о томе извеоте начедство округа пиротског с позивом на акт Бр. 670 1.

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампаркја

уредиик, пушан Јђ. ^лимпић