Policijski glasnik

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија уредник, пушан Јј. ЈЗлимпић

СГРАНА 280 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК ВРОЈ 34

Милош је, као и брат" му Богдан, непоиравим и склон на све како му се кад при.шка укаже. Он је стар 16-17 год., у опште, према годинама, добро развијен, само је лика ситнијег, а потпуно плав, скоро риђ; наусниде су му тек почеле избијати, али се, због њихово боје, и не иримећују колико би требало; погледа је лукавог и подмуклог; главу држи погнуто и на десну страну. Милан је, као и горњи, скитница, а родом је из Ужица. Стар је 16 год., у опште црномањаст и сув, а према годинама слабо развијеп ну доста висок.

тражи начелник среза носавског, округа ваљевског. Радомир је отар 13 година, средњег раста, у опште пдав; од одела има: копоран и тозлуке од сукпа, а на ногама опанке са широким кајшима. Проиађеног треба упутитн поменутом начолнику с позивом на депешу Бр. 1 1608.

Светозара, сина Илије Цакића, из Смедерева, тражи начелник среза бањског, ради предаје родитељима. Светозар је стар 10 година, добро развијен, црномањаст: па десној

УБИЈШНИ ХАЈДУЦИ

Саву Перића и Драгутина Јовановића, оглашене и уценење хајдуке у округу пожаре вачком убила, је полпцијска потера носде дужег пушкарања ноћу између 15. и 16. т. м-ца у селу Сиракову. Том је приликом рањеп њихон саучесник, Савин сгарији брат Славко Парић. Дан . пре тога ухваћепа су осгала тројица саучеопика хајдучка: Миливој Ја.нковиК, Ђура СтанковиЛ, бив. робијаши, и Милвнко Станојлоки />' из Кумана.

Радул Илијорић, из Волује (срез звишки). притворепик неготинског првостепеног суда. побегао је ноћу 12. тек. м-ца из окружне болиице, 1 'де је био радн лечења. Радул је отар 18 година, средњег раста, добро разпијем, смођ, а у бо.шичком оделу. Препоручује се свима полицијским и ошптинским властима да Радула најживље у својим домашајима потраже и нађеног стражарно спроведу начедству округа крајииског о позивом на депешу Бр. 7 48 4.

КРАЂА СТОКЕ

још многих крађа за које власт не зна — износе се њихове бзике и моли се свако ко што буде о њима знао да то достаки Упраии града Веограда.

Т Р А ж Е С Е Радом.ира Стевановића, из Грабовца, к< ,је 30 пр. м-ца отумарао од својих родите.

Милана Вуловића, служитеља београдске | оиштине, којн је 11. тек. м-ца извршио угају, тражи суд општине града Београда актом Бр. 1151'?. Милан је стар 25 година, омален, сув.оњав, испијена лица, зедених очију, на грудима има белегу од ране услед операције ; у оделу је грађанском. Нрепоручује се свима полицијским и општинским властима да потраже Мији лана и пропађеног упуте Управи града Веограда а, с позивом на акт Вр. 3341.

Ноћу између 14. и 15. тек. м-ца непозиати крадљивци украли су једну кобилу са имања Миливоја Васиљевића, из Ратковића. Кобила је сгара 7 година, доратаста, на челу мало цветаста, а са жигом положено аК". Депеша начелника среза левачког Бр 10995. Обраћа се нажња свима полицијс.ким и ошитиноким властима па ову крађу.

Јанко П. Илић, изОсмића (срез бољевачки],. који је одговарао код зајечарског првостепеног суда због крађе, побегао је из судског приТвора. Јанко је стар 40 годппа, средњег раста, сувоњав, црпомањаст, у сељачком оделу, а на глави има велпку белу шубару. Нека га све полицијске и општппске власти најжнвље пограже и пађеног стражарно спроведу зајечарском првостепеном суду с. позивом на акт Бр. 1 4795

И Милош и Милан такође су до сада не- ј сграни браде има посекотину, а у цивилпом је бројено пута кажњавани за ситне крађе. оделу. Депеша Бр. 12 460. Пошто нема сумње да оу они извршиоци ;

Гаврило Ђокић, из Мпљковца, који одговара за разбојништво код начелника среза нишког, побегао је нз притвора 13. тек. м-ца. Гаврило је стар 30 година, средњег раста, округлог лица, нос му је мало издубљен, у опште је плав; од одела има на себн ; белу конгуљу, половпе сељачке чакшире, а на ногама сељачке чарапе и опанке са кајшима. Позивају се све нолицијСке и оипггинске власти да Га'.рила најживље потраже у кругу своје власти ! п нађеног под јаком отражом спроведу поменутом паче.шику с позивом на акт Бр. 1 4992.