Policijski glasnik

СТРАНА 336

ПОЛИЦИЈСКИ ГДАСНИК

БРОЈ 41

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

Т Р А ЗК Е С Ш Станимира М. Јовановића, земљод. из Шемева, ореза сврљишког, тразки наче.шик среза оврљишког актом Бр. 127 67, ради издржавања полицијског надзора. Станимир је средњег раста, у лицу плав, малих бркова, смеђе косе, у сељачком оделу, а на ногама има пресне опанке. Нека га све полицијске и општинске власти потраже и пронађеног спроведу поменутом начелнику. Љубомира, <;ина Васе Мидовановића, из Свраче, кога је нестало још у месецу јуну оке год. и до сада се о њему није ништа сазнало, тражи начелнак среза прокупачког депешом Бр. 1525 4. Љубомир је стар 16 го-дина, средњег раста, у лицу плав, ретких зуба, у се,љачком оделу. Обраћа се пажња свима властима, да га у својим домашајима потраже и пронађеног упуте поменутом начелнику. Зарију Чорбића, Ђорђа Нешковића и Ристу Максића, земљод. из Попова, среза прокупачког, који су пре неколико дана побегли пз места пребивања, тражи начелник среза прокупачког депешом Бр. 15153., ради извршења извесне пресуде. Пронађене треба спровести поменугом начелнику. Ворисава Ђорђевића, папуџијског шегрта, родом из Београда, хедга је нестало 2 4 пр. м-ца тражп Унрава града Београда актом Бр. 3 9 47 0, ради предаје родитељима. Борисав је стар 1 3 година, средњег раста, црномањаст ; на себи има граорасто ново сако одело, на глави црн штоФани шешир, а на ногама ципеле. Иронађеног греба опр.овести Управи града Београда. СКРЕЂЕ С Е ПАЖЊА Код суда општине миросаљачке у срезу колубарском окр. београдског, налази се од 7. пр. м-ца један мангуп коњ, матор 6 година, длаке зелене, без роваша са жигом положено „К 8 , а био је и жиг (( В.' Ј Обраћа се пажња овима властима да потражо сајбију овог мангуп коња и у случају проналаска да га упуте начелнику среза колубарског окр. београдског о позивом на акт Бр. 1 33 3 4. Код суда општине пиносавачке у срезу врачарском налази се од 25. пр. м-ца једна мангуп крава, матора 7—8 година, длаке жућкаете, са крњавим левим рогом, у лево ухо чуљава, а десно јој је расечено. Моле се све власти да потраже у својим домашајима соиетвеника ове мангуп краве и пронађеног унуте наче.шику среза врачарског с позивом на акт Бр. 1 4568. Код суда општине крагујевачке налази се од 26. пр. м-ца једна мангуп кобила, матора 6 година, висока 1*50 см, длаке зелене, без рокаша, са гшдсеченим репом. Обраћа се пажња свима властима да потраже гајбију ове мангуп кобиле и нронађеног упуте начелству округа крагујевачког с позивом на акт Бр. 1 6067. Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампаркја

П 0 Т Е Р Е Јанко Алимпић — Алнајић, осуђеник београдоког казненог завода, који је био на раду у државном добричевском сточарском заводу, побегао је са рада 26. прошлог месеца. Јанко је родом из Накучана у срезу поцерском, округу подринском, стар 3 0 година, средњег раста, очију угасито зелених, косе и браде црне, бркова риђих, од особених знакова има: на унутрашњној страни превоја левог ручја^има

тетовиран знак „Јанко Алнајић , 1 896"; на превоју десног ручја има ожиљак од ране, неправилног облика, величине 2• 5 ј 1 см.; на десној долактици има тетовиран знак човека, а изнад њега такође тетовиран знак (( Јанко Ал. . и даље је изгубљен знак. Јанко је већ један пут '1ио ооуђиван због опасне крађе на три године робије, а и сада се налазио због опасне крађе на издржавању двадесето годишње робије. имао је да издржи још непуну годину дана. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да за одбеглим Јанком најживље трагају и пронађеног стражарно спроведу управи београдског казненог завода с позивом на акт Бр. 5126.

Ђорђе Илић „Џоџа <( и Душан Ставрић, коцкари из Лесковца, имају да одговарају за више казнимих дела код начелника ореза лесковачког, али су пре неколико дана побегли и до сада пису ухваћени. Ђорђе је стар 20 година, средњег раста, у лицу плав, косе смеђе, бркова малих, у сукненом оделу. Лични опис Душанов пепознат је. Нека их све полицијске и ошптинске власти живо потраже и нронађене стражарио спроведу поменутом начелнику с позивом па депешу Бр. 2067 4.

Ђорђе А.ндоновић, осуђеник иишког казпенога завода, који је био ооуђсн због разбојништва на 15 година робије, побегао је са осуде 1. овог м-ца. Ђорђе је стар 3 0 година, средњег раста, плаве косе, плавих бркова. Нека га све подицијске и општинске власти живо потраже и пронађеног стражарно спроведу Управи нишког казненог завода с позивом на депешу Бр. 2 33 5.

Влајко Пауновић, земљоделац из Стрелца, среза лужничког, извршио је пре кратког времена више крађе, па је по извршењу дела одмах побегао. Влајко је стар 19 година, средњег раста, црномањаст, сувоњав, ћосав. Нека га све полицијске и ошнтинске власти живо потраже и у случају проналаска отражарно спроведу начелнику ореза лужничког с позивом на депешу Бр. 599 3.

Димитрије Миче Крстић, земљодслац из Хума, среза нишког, има да одговара за

силовање код начелника среза нишког, али је пре неколико дана побегао. Димитрије је стар 2 5 година, виооког раста, добро развијен, у лицу плав, дугуљастих образа, очију граорастих, косе и бркова плавих, брија се; на реби има од одела гаће и кошуљу од дебелог оељачког платна, на глави шајкачу, а на ногама опанке. Позивају се ове полицијске и општинске власти да га у својим домашајима пограже и пронађеног спроведу поменутом начелнику о позивом на акт Бр. 189 8 4.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 23. и 2 1. ир. м-ца непознати крадљивац украо је једну кобилу Тодосију Марковићу, земљоделцу из Пардика, среза ражањског. Кобила је матора 5 година, доратаета, без роваша. Акт начелника греза ражањског Бр. 1 0409. Ноћу између 25. и 26. пр. м-ца непознати крадљпвци украли су Милораду Петровићу, земљод. из Радевца, среза моравског окр. нишког, две краве. и једно теле. Једна је крава матора 3 године, а друга 5 година, обе длаке жућкасте; теле је длаке беле. Депеша начелника среза моравског окр. нишког Бр. 11198. Ноћу између 26. и 27. пр. м-ца пепознати крадљивац украо је једну краву Траилу Бузеолу, земљод. из Слатине, са панађура у варошици Салашу. Крава је матора 6 годииа, беле длаке, без рокаша, са жигом б|1. Депеша комесара панађура Бр. 5. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима на ове покрађе.

уредиик. пушан ЈЈлимПић