Policijski glasnik

СТРАНА 104

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 12.

Непознати крчдљивци 18. тек. м-ца но нодно изврши.ш су опасну крађу Сретену Стоиљковићу, књижару из Алексинца, из куће му однели: једну гвоздену касу сродње ведичине и мали џепни револнер. У каси јо било : једно златно коље у дијамантима, један златан ланап за коље, три златна прстена са обичним камењем, јодан златан дијамантски прстен, јодна златна бразлетна са три дијамантска камена, једна уложна књижица алексиначке задруге на 100 динара, два лоза црвеног крста — серија 83, бр. 35. и серија 3 47 6. бр. 69 и 10., један дувански лоз — серија 9.034. бр. 41. и 11., једна облигација од 3.000 динара нотврђена алексиначким првостепеним судом 1 908. год. под Бр, 22.223. Препоручује се свима полицијским и општинским властима да за овим крадљивцима најстроже трагају и да обрате пажњу на појаву украдених ствари, па о розултату известе начолника среза алексиначког с позивом на депешу Бр. 3915. Непознати зликовци 9. т. м-ца обили су судницу оиштине костајничке и из исте украли 100 динара у новцу и једну пушку магацинку, система маузерке, коњичког калибра Бр. 3 52. Зликовци су по извршењу ове крађе запалили судницу, па по том побегли. Пека их све полнцијске и општинске власти живо потраже у кругу своје власти и нађене под јаком стражом снроведу начелнику среза рађевског с позивом на депешу Бр. 2142. Пана Савић, из Дола, извршио је паљевину, на је за тим побегао. Пана је отар 3 0— 32 године, средњег раста, у лицу плав, зелених очију; од одела има гуњ, сељачке чакшире, на глави шубару, а на ногама опанке. Нека га све полицијске и општинске власти пајжпвље пограже и нађеног стражарно спроведу начелнику среза лужничког, с позивом на депешу Бр. 3 09 5. Милош Вранковнћ, звани „Бумбаш", познати коцкар и крадљнвац. кога је казнила

Позивају се све полицијске и. општинске власти да Мнлоша пајживљо потраже у својим домашајима и нађеног стражарно спроведу начелнику среза носавског окр. ваљевског с позивом на депешу Бр. 4175.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Миладин Павловић — Недељковић, тако се зове ово лице, које јо ноћу између 17. п 18. тек. мес. ухватила коњичка пагрола иа Топчидерском Брду са содам комада крадених кожа. Миладин је професионални коцкар, иод надпмком а Мајдан.ац» јер је родом из села Мајдана у окр. рудничком ср. таковском, и 7 августа 1907. године побегао је из Београдског ка-

За време бегства тумарао је по целој Србији, а био је неко време и у Бугарској, живећи од крађа, шго и сам признаје, оамо вели да нису ((Опасне", већ „нросте, коцкарске". Врло је дрзак и ни од чега не преза. Када је ухваћен код њега је нађено : два велика револвера, од којих један напуњен, један велики нож са канијом и једно длето — што све одаје опасног злочинца. Ако би ко у њему упознао извршиоца каквога кривичнога дела од како је у бегству, треба да извести Управу града Београда о позивом на Бр. 1 3.75 4.

УХБА ЋЕН Душан Јокић, одбегли осуђеник пожаревачког казненог завода, чију смо нотерницу

зпеног завода, у коме је издржавао петнаесгогодишњу робију, па коју је у 1 90 4. години осуђен пресудом првоотепеног суда за окр. бео-

општина обреновачка са. 30 дана затвора, налази се у бегству. Милош је стар 39 годипа, омаленог раста, дежмекаст, црномањаст, идиотског изгледа, на средини леве јагодице има брадавицу; наглув је.

градоки за извршено убиство иад својим бив. другом Чедом Обрадовићем, коцкаром. Пре тога у 1896. год. осуђен је био и од стране Јагодинс.ког Првост. Суда због опа.сне крађе на шест година робије.

и Фотографију изнели у прошлом броју ухваћен је, те је према томе престала потреба за даљим његовим тражењем.

КРАЂА СТОКЕ 13. тек. м-ца непознати крадљивци украли су једног коња Јовану Крнвокући, из Мушппаца. Коњ је матор 7 година, висок 147 см., крагког репа, цветаст; предње су му ноге' погковане турским, а за1,ње енглеским ковом; коњ има жиг „Е". Скроће се пажња свима полицијским и општиноким властима на ову покрађу.

СКРЕЋШ СЕ ПАЖЊА У општини пироманској налази ое једна мангуп кобмла матора 3 године, доратасте длаке, без роваша. Позивају се све полицијске и општинске иласти да потражо сопственика ове кобиле и о резулгагу тражења известе начолника среза посавског окр. ваљевског с позивом на акт Бр. 4133.

Штампа Крад>, Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић