Policijski glasnik

СТРАНА 222

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 28.

нема. Од одела има гуњ и чакшпро од црног сукпа, на глави шубару а на погама опанке, кад говори тепа и замуцкује. — Депеша начелства пожаревачког Бр. 1 067 6. Тихомир Псшовжћ, осуђеник ножаревачког казиеног завода, 3 г. м-ца побегао је оа осуде. Ои је стар 18 год., родом из 1>уара у срезу ужичком, оредљег раота, пдаве косе и плавих очију, ћосав. Од особених знакова има :

гаајкачом на глапи. — Депеша управе пожаревачког казненог завода Бр. 2 742. Милутин Смољовић, из Љеца у ср. јабланнчком, који је био у притвору због опасне крађе, побегао је из нритвора среске власти. Он је стар 1 8 година, средњег раста, смеђ, очију плавих, косе смеђе, бркова загаситих тек трнулих, уста малих, која при ћугању махом држи отворена.

белегу од посекотине у облику праве линије, правца косог, величине 1*5 ом. дуж друге и треће Фаланге левог кажипрста; за тпм белегу од ране неправилног облика, величине 5/1*5 см. за 4 см. нспод превоја десног лакта; п пајзад белегу од посекотине у облику пране линије, праица косог, величине 2 см., за 1*5 см. иза спол>њег угла десног ока. — Депеша Управе пожаревачког казненог завода Бр. 2687. Петар Павловић, осуђеник пожаревачког казненог завода, 7. т. м-ца побегао је испред сироводника. Петар је сгар 36 година, родом

Под девим увом има мади мдадеж, на пр" сима до деве сисе ожид.ак од ватре, а на бутини десне ноге бедегу од уједа. Од одеда има чакшире од сигавог, а гуњ од црног оукна без гајтана, на гдави просту шубару и боо је. Депеша начедника ср. јабданичког Бр. 938 4. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да за свима побеглим личностима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарио их упуте вдастима које су потернице издаде, с позивом на означене бројеве акта или депеша.

из Александровца у срезу жупском, средњег раота, смеђе косе, угасито жутих очију; од особених знакова има: тетовиран знак вазне за 5 см. испод превоја десног дакта, и два младежа у размаку од 2*5 см., за 9 ом. испод оедмог кичменог обртња. Потар је по занимању кројачки раденпк, а у оделу је грађанском, оа

УХВАЂЕН Коета Вошковић, ооуђеник пожаревачког казненог завода, чија је потерница изнесена у бр. 27. ((Полицијоког Глаоника", ухваћен је, то је престада потроба за даљим његовимтражењем.

ТРАЖЕ С Е Станко Петровић, из Великог Лаола, био је оа сдужбом у Одатипи, али је још у мају месецу напустио службу и некуд отумарао. Станко је стар 13 год. плав, сувоњав; на оеби има црно гуњче и беле чакшире; на гдави шубару, а на ногама обичне пресие опанке. — Депеша начелника среза хомољског Бр. 7793. Велика Марјановић, из Ланишта, отумарада је 3. овог месеца од куће нознано куд. Она је стара 3 8 година, раста сродњег, дугих образа и у оиште плава. Од одела има на себи јелече и белу сукњу, забрађена је шамијом, а на ногама има опанке. — Депоша наче.ших.а ср. беличког Бр. 138 46. Пека ове полицијске и опшгинске власти живо иотраже нестала лица и пропађепе упуте именованим властима, које су тражење захтеваде.

МАНГУП СТОЕА Код Живка Алексића, из Крупаје у срезу хомољском, налази се једна мапгуп крава, матора 5 год., длаке сиве, без икаквих роваша. Пронађеног оопственика ваља упутити начелнику среза хомољског о позивом на депегау Бр. 7713.

КРАЂЕ СТОКЕ Стеван Петровић, скитачки Циганин, 2 8. пр. м-ца побегао је оа једном краденом кобилом. Стеван је стар 22 год., црне маоти, ведиких црних бркова, риђе косе, на десном оку има оток од уједа, а родом је из Кудине у округу нишком ; од одела има гуњ и чакширо ; на глави сдамни шешир, а на погама шарене чарапе и грађене опанке. Кобила је мрко-доратасте длаке, дисаста, без других болега. Акт начедника среза беличког Бр, 1 3434. Ноћу између 2 9. и 3 0. пр. м-ца Сиасоју Радојичићу, из Мисдођина, украден је један коњ, матор 10 год. отворено алатасте длаке, висок 1-3 8 м., са жигом положено В. — Депеша начелника среза посавског округа београдоког Бр. 11750. 3 0 пр. м-па Јовану Андрејевићу, из Бољетина, украдена је једна кобила, вране длаке; дева јој је предња нога и копига бола, а десна стражња нога путаста; на леђи.ма има белу длаку од убоја оедла, жигосана је оловом О. — Депеша начелника среза поречког Бр. 5618. Ноћу између 6. и 7. овога месеца украдене су кобиде Милутину Симићу и Светозару Матићу, из Бошњана среза темнићс.ког. Једна је кобила длаке куласте, на челу има бедих длака, матора 4 године оа жигом а К". Друга је матора 9 година, длаке доратаоте, цветаста, брњаста, у десну предњу и леву задњу ногу путаста, репа пократког. — Депеша начелника ор. темнићског Вр. 8 90 4. Обраћа се пажња свима полицијским и општипскнм властима па ове крађе и крадљнвце.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. БакиЂ