Policijski glasnik

СТРАНА 360

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 45.

соца у подне са Баиовог Брда, гдо су били иа раду. Том оу приликом отели државву пушку чувару који их је чувао. Букоман је родом из Оброжа, стар 21 годину, раста малог, у опште нлав, без бркова, на сгсуди је ио други пут због силокања.

је на железничкој стаиици 5000 динара Николи Милосављевићу, трговцу из Александровца. Новац је био у жутом портФељу и то у мопети: 67 повчаница од по 2 0 динара у злату, једна банкнота од 100 круна,. и око 30 комада од ио 100 динара. Сем новаца у портФељу је било

номањаст, малих црних бркова, обријан. У оделу је грађанском са црним камашнама на ногама. — Депеша начелства округа пожаревачког Бр. 17 688. Непознати крадљивац, 2 3. овог месеца, нред полазак нишког воза из Београда, украо

панталоне, на глави јо имао астраганску шубару и на ногама ципеле на пширање. — Депеша кварта савамалског Бр. 10519. Вукоман - Вуле - Саздић и Вогосав Ивановић, осуђеници београдског казненог завода, чије слике износимо, побегли су 19. овог ме-

Богосав је стар 19 година, средњег раста, очију угасито жутих, коое смеђе, без бркова. — Депоша Управе београдског казненог завода Бр. 6647. Јулка Тодоровић, служавка овд., 16. < јв. месеца извршила је крађу своме газди па затим нобегла. Она је стара 1 3 година, средњег раста, очију плавих, косе смеђе. — Акт кварта дорћолског Бр. 63 50. Мита Науновић, бив. наредник, извршио је проневеру, па затим побегао из Пожаревца. Он је стар 22—26 година. средњег раста, цр-

и једно осигурањо железничке дпрекције на име Даринке Јовановић из Кругаевца и једна признаница Министарства Пародне Привреде на акције Извозне Банке. — Денеша Управе града Београда Бр. 426 4 5. Препоручује се полицијским и општинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте властима које су потернице издале, с иозивом на озпачене бројеве акта или депеша.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА Иа имању Милоја Матића, из Пиромана, нађен је један човечији леш без главе, руку и одела. Убијен је могао бити сгар 20 — 2 5 година. — Акт начелника среза посавског округа ваљевског Бр. 1 7 30 5. Приликом хватања Ранка Тодића, Циганина из Јошеве, код њега је нађен и један коњ матор 7 година, длаке зелене, без роваша, који се налази код среоке власти. — Депеша начелпика среза ваљевоког Бр. 20 4 2.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 11. и 1 2. овог месеца, непознати крадљивац украо је са паше Светозару Бунарџији из Ћуковице, једну кобилу, матору 8 година, длаке зелене, са жигом 0 Г». — Депеша начелника среза жичког Бр. 2 1 427.

Ноћу између 20. и21. овог меоеца, непознати крадљивац украо је Јончи Мирићу, Циганину из Јабучја, једну кобилу, матору 8 година, длаке алатасте, цветасту, у три ноге путасту, у лево око чакарасту без жига. Депеша начелника среза левачког Бр. 1 4577. Обраћа се пажња свима полпцијским и општинским властима на ове крађе и крадљивце.

КЊИЖЕВНИ ОГЛАСИ ПСИХОДОГИЈА ГОМИЛА од Г. Ле Бона, превео Жив. Живановић са 18-ог француског издања. (2. срноко издање) Цона 2 - 5 0 дин. Ово од.шчно дело чувеног Француског писца излази ево и код нас већ у 2. издању које је овог пута и по спољној Форми врло укусно. Дело је од нарочите важности за полициске чиповнике — који на првом месту долазе у додир"'Са маоама, те је од користи да се упознају са његовом садржииом. Издање је књижаре С. Б. Цвијановића у Београду. ТРЕНУТНА ФОТОГРАФИЈА или упут за практично изучавањо тренутно (момент) ФОтограФије са 22 слике у тексту од Гвоздена Клајића. Књига садржи ове одсеке: 1. Познавање апарата ; 2. Снимање предмета ; 3. Израда негатива; 4. Израда позитива; 5. Увеличавање снимака, и 6. Културни значај ФотограФије и њена примена. Ова је књига оштампана на финој хартији н иовезана у меке корице. Књига стаје динара 1*50, а мол;е се добити у свима већим књижарама и дрогеријама у Београду.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Милорад А. Вујичић.