Policijski glasnik

СТРАНЛ 19*2.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 24.

опанцима оа кајпшима, плав, отар 40 годипа, илавих бркова, обријап ; 2., отар око 4 0 година, плав, у онанцима оа врвцама; и 3., стар 30 година, омален, са шубаром на глави, у гуњу и чакширама од црног шајка, црн, очију црних, бркова малих црних, обријан. Акт комесара крушевачког панађура Бр. 9. У притвору Управе Града Београда налазп се Димитрије, Павловии позната варалица.

Радивоје Радовановић, тежак из Б. Нотока, стаљен је решењем начелника среза врачарског под истрагу и у притвор, али се налази у бегству. Он је стар 27 година, средњег раста, очију црннх, •обрва дугих, бркова и браде црне и дугачке; на десној страни врата има ожиљак од шкрофула. Од одела на себи има панталоне, гуњ, шарену кошуљу и сламни шешир. Акт начелника ср. врачарског Бр. 10257.

Милооаву Живковићу, из Лазаревца украдена је кобила, матора 7 годипа, виоока 165 см. длаке вране, са жигом положено (( К", цвегаота. Депеша иачелника среза колубароког окр. београдског Бр. 10776. Обраћа се пажња свима нолицијским и општнским власгима на ове крађе и крадљивца.

МАНГУП СТОКА У Јагодини је ухваћен један мангуи коњ, матор 10 година, дорат, без жига и роваша. Денеша начелника среза беличког Бр. 1 3639.

Нонгго постоји сумља да је он, док је бно у олободи, вргаио преваре и крађе, то му се износи слика с позивом, да оштећени треба да поднесу тужбу Управи Града Београда према љеном акту Бр. 2 07 58. Нађен реводвер. — 2 5. прошлог месаца на друму Београд — Валан, нађен је један (( Бровинг" револвер са шаржером и 7 метака. Акт начелника среза космајског Бр. 124 1 1. Украден тепих. — У Ломиној улици број 10, у Београду, украден је један жанилоки теиих од 3 метра дужипе и ширине, боје црвепе. Акт кварта оавамалског Бр. 5011.

П 0 Т Е Р Е Пера Павловић, кројачкм радиик, пзвршио је опасну крађу у Иишу, па иобегао. Ои јо внсок, црномаљост, дугог лица, вслпког носа и великих црнпх бркова, у црпом кануту н зелопо.м прслуку. Допсша пачолотва окр. нишког Бр. 1524-1. Милан Влатковић, из Гостуше, који одговара за дело из § 188. крив. закона, нобогао јв 17. овог месоца исиред спроводника. Он је стар 2 3 године, средљег раста, плав, у оделу пиротског краја. Донеша пачелника ср. нишавског Бр. 9064. Драгутин Раденковић, скитачки Циганин, притвореник полицијског комеоаријата у Мсдвеђи, побегао јс из притвора. Он је стар 18 година, без браде и бркова, црномањаот, омален. Депоша иачелника ср. јаблапичког Бр. 9511.

Милорад Радовановић, бив. келнер, осумљичен је за извршену крађу Ланку Најдановићу, каФецији овд. ■ Он је стар 16 година, средњег раста, плав, очију илавих, у оделу грађаноком. Акт кварта савамалског Бр. 5338. Препоручујс ое полицијоким и оиштииским властима, да за овнм побеглнм лицима учине

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА

I. јуна ово године у јодну од најбољих златарских радп,а у Осоку, дсшло је ово лицс, чију слику доносимо,. и изјавило да жели куииги драгоцености. Кад је одабрало драгоцопости у вредности око 7000 крупа, оно је замолило сопственика радње да оа њим пођс до оближљег хотела, где ћс љегова оестра учинити нзбор од понетих адиђара. У хотелу јо ово лице нредложило сопственику адиђара да их љему остави докле п,егова сестра, -која у сиорсдној ооби оиава, — устане. Ово је се учинило сумљиво златару и он иозове нолицију, која одмах конотатује да у споредној соби нема никакве женске, а најмаље љегове сестре. Ухаишено, ово лице изјавидо је : да се зово Љубомир Мирковић стар 2 8 година, родом из Врбице, где и/у и оад живи отац Младен и мати ЈозеФа, рођена у Аранђеловцу. Даље је изјавило да је у Америци живело 4 године а пре тога 1 'Д годину у Пештн,

најживл,у иотору, и у случају ироналаска стражарпо их упутс властнма које су потерпнце издало, о нозивом па озпачоно бројеве акта или депеше. КРАЂА СТОКЕ У Зајечару је украден коњ, матор 10 го-. дина, белац, са белегом од убоја на грудима. Депеша начелства округа тимочког Бр. 9313.

Сем српског Љубомир говори мађарски, енглески и немачкн бечким дијалектом. Могуће је да је Младен још где год нокушавао да се „шмукира", те , с тога, а и да би се утврдила његова индентичност, износимо фотограФију, добивену од оесчке полиције, с препоруком да ое нодапи о њему одмах пошљу Управи Града Београда с позивом на Бр. 21719.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.