Policijski glasnik

СТРАНА 208.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 26.

Те вечери био је дежурни у Управи г. Васа Лазаревић, члан кварта у коме се ово дешава.чо, те извештен о овоме, дошао је одмах и иотрага је најревносније предузета. Ухваћени крадљивци признали су најзад све до појединости, и као главног кривца, који их је довео, нашао им радњу, дао упутства, и описао ситуацију, означили су Васила Самариту, који их је 3. ов. месеца изјутра имао да чека на

П 0 Т Е Р Ш Хамдија Спахо, отпуштени чиновник банкароки из Сарајева, дефраудирао је 30000 круна, па затим побегао. Он је поданик босански, мусломанин, стар 2 4 године, средњег раста, косе плаве, малих бркова, говори српски и нешто немачки. При

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Крађа адиђара у Софији. — Непознати крадљивац увукао се у стан Д-р. Станчова, у Софији , и из истог украо одедеће ствари': 1. Једну здатну табакеру оа грбом — Руски орао — а на другој страни капка гравирано „Н. И. Стоичев 9 ; 2. Један златан чаоовник од Фирме „Патск" са грбом и монограмом Цара; 3. Један срсбрн часовник без горњег капка; 4. Један оксидиран (црн) часовник, такође без канка ; 5. Једну малу кутију од сребра са емаљираном Фигуром па капку; 6. Једпу брилијантску иглу, у виду потковице: 7. Једну иглу у виду прстена са бедим камењем ; 8. Једну иглу са три камсиа: брилијант, црвен п сиви ; 9. Једну иглу са монограмом краља Фердинанда од малих каменова; 10. Две игле израђепе од старииског новца; 11. Једну иглу са два камеиа (црвепим и бедим). 12..1сдан златан ланац дуг 1 00 см. закачеи о златан часовнлк. Акт Унраве града Боограда Бр. 2 3 42 3.

дунавској обали у Земупу. Члан г. Лазаревић је првом лађом отишао у Земун и помоћу земунских влаоти на обали ухватио Васила и довео у Београд. Тако је ова дружина похватана. Интереоангно је да је ово обијање по свима околностима слично ранијим и да су ови људи странци; чак не знају ни српеки, а по овему види се да им је обијање каса главни оиосао". Ево података о њима: 1. Константин Ђорђис, стар 59 година, нодапик грчки, има пасош, родом са острва Сипна (Грчка), каФеџија, има жену и децу. Живео овуда по Балкану и Русији. 2. Димитрије-Дастари-Л.алопулос, трговац оа пићем, отар 46 година поданик грчки, има пасош, родом из Вотирија, у Грчкој. Ова двојица оу ухваћена на делу и код њих је нађен сав алат за обијање каое. Обојица су дошли из Цариграда иреко Варне и СоФије у Београд. 3. Васил Самарита, иоданик тако исго грчки, има пасош издат ове године у Бечу у грчком посланству, стар 4 4 годпне, жењен, отац троје деце, родом из Атине. Сви ови подаци добијени су од ухваћених зликоваца, те с тога нијо искључена могућност да су измишљени, па су можда и пасоши, и ако ое слажу са личним описом крадл^иваца, нетачни. По.шција кварта варошког, стоји с тога пред једним великим задатком: да извиди јесу ли сви чланови ове дружипе нохватани и да ли су ухваћени имали учешћа у обијању каса у прошлој години. Расветљавање ових питања донело би и угледа београдској полицији и спокојство грађанима. У том циљу и Уредништво „Нолицијоког Гласника" доноси слике ових оби јача и моли свакога ко би штогод о њима знао да јави или Уредништву или кварту варошком. д. Н.

себи има боспнски пасош од 13. јуна овс године Бр. .133.028/275. Акт Управе града Београда Бр. 23358. Тзорђе Човрта, осуђеник београдског казненог завода, чију слику износимо, побегао је 5. овог месеца са рада.

НДЂЕН ЛЕШ 3. овог месеца Дунав је избацио један мушки леш код Градишта.

Оп је родом из Подвршке у ср. крајинском, стар 36 година, раста високог, црномањаст, очију угаситоЈцрних. ; ,;'"акт Управе београдског казненог завода Бр! 4163. Ирепоручује се полицијским и општинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају пропаласка стражарно их упуте властима које су потернице издале, с нозивом на озиачспе бројсве акта или депеше.

Леш је дуг 170 см. средњс развијон, проседе косе, #ратких бркова., обријан, хром, у оделу сељачком. Депеша начелника среза рамког Бр. 10925,

ПРЕСТАЛА ЈЕ ПОТРЕБА Петар АндрашевићЈ осуђеннк Казненог Завода у Митровици вратио се сам у завод, те је зато престала потреба за даљим његовим тражењем.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Ллимпић.