Policijski glasnik

СТРАНА 8. ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 1.

Како је жалилац у смислу тих законсних прописа своју жалбу противу' решења окружног начелства изјављену Миниотру Унутрашњих Дела предао оошти на повратни рецепис и упутио начелнику среском, Министар је погрошно нашао да јо та жалба требала да се преда оној власти противу чије јо одлуке и изјављена и да није на време поднесена. Ово посматрање Државног Савота усвојио је и Министар Унутрашњих Дела. Одлука од 18. децомбра 1912. год. Бр. 7866. К. И. Б.

Михаило је стар 1 3 год., мали, неразвијен, сувоњав. Депеша Начелства Округа Рудничког Бр, 17309.

НАЂЕНИ ЛЕШЕВИ I

плава, косе црне. Од одела има на себи : кошуљу, реклу цицану, капут женски кратак, зелен, две кецеље цицане, на глави две женске мараме, две сукње, па ногама црне чарапе и ципеде на шнирање; у недрима једне црне нове папуче. Ко буде познавао ова лица, мош се да о томе извости Управу Града Београда — за човека — а Начелника Среза Врачарског за жену.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

Добривој Којовић, из Виче, среза драгачевоког, и Драгутин Клиеарић, из Губерсваца, истог среза, побегли су из среског нритвора 18 ирошлог мсца, и одмах по бегству извргаили једно убиотво, једпо разбојништво и једну паљевину. Добривој има 3'2 год., средњег је раста, сувоњав, образа дугих, обрва смеђих и ретких, очију граорастих, бркова малих — ћосав, у оделу од шајка. Драгутин је стар 21 год., срсдњег је раста, сувоњав, очију граорастих, носа кукастог; на левој страни до увета има брадавицу у величини кукурузног зрна. И он је у оделу од шајка. Депеша Начелства Округа Чачанског Бр. 14676. Дука Поповић, столарски радник, родом из Аустро-Угароке, украо је Кооти Здравковићу из Ћуприје ове отвари: пар мушког одела грао боје, један иберциг зелене боје и један сомотоки шешир зелене боје. Крадљивац има 19 год., средњег је раста, у опште смеђ. Депеша Начелства Округа Моравског Бр. 14523. Боривој Стојановић, бив. ђак, родом из Неготина. одговара за покушај убиства. Стар је 23—24 год., висок, танак, црномањаст, очију, косе и бркова црних. Акт Управе Града Београда 43 097.

2 6. децембра ир. год. нађен је леш непознатог човека, чију слику овде доносимо, у каналу на углу улице Круноке и Краља Милутина. Идентичност овога леша до сада није могла бити утврђена, оли по оделу и опољњем изгдеду, вероватно да је овај човек био арџија или рабаџија. Од одела има на себи шарепу кошуљу, грудњак, гуњ, панталоне, на ногама цокуле а на глави шубару. Стар је од прилике око 48 год. II

КЊИЖЕВНИ ОГЛАС Књига : „ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА" готова је, и може се добити у свима београдским књижарама и код експедитора Полицијског Гласнина. Цена је 8 дипара. Нретплатпицима послаће ое на доплату кад пошљу своје тачне адресе и јаве пошту, преко које треба послати књигу. Лица и општине, које су положиле претплату среским властима, могу накнадно поло-

Милан Милосављевић, из Врапића, притвореник Начелства Округа Чачанског , побегао је 2 4 ирошлог мсца из чачанске окружне болнице, где је био на лечењу. Лични опис није јављен. Депеша Начелства Округа Чачанског Бр. 14698.

Милош Јаковљевић, из Бруснице, и Михаило Ђајић, нз Оадња, притвореници ГорњоМилановачког Нрвостспеног Суда, побегли су из судског притвора 22 ирошлог месеца. Милош је стар 30 год., висок, развијен, главе округле, косе смеђе, бркова кратких и ретких ; горња му је уона расечена; од одела има на себи: пругасте штоФане папталоне, плав копоран са гајтанима окрпљен на рукавима зеленом чојом, на глави шешир жућкасте боје, на ногама опанке са кајишима.

У атару општине Кнежевачке Среза Врачарског, нађен је 26. пр. м. у бари, поред железничке пруге, један неиознат женски леш, кога горња с.лика представља. Лекарском секцијом утврђено је, да је ова жена умрла од падајуће болести. Стара је до 25 година; висока 1-70 м.

жити код истих по 3 динара и чим новац буде примљен, поолаће се књига.

Димнтрнје С, Калајџић окружнп начелник.

Штампа Краљ. Срп. Државнеј Штампарије

Уредник Душан Ђ. АлимшЉ