Policijski glasnik

СТРАНА 56.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 7.

Родом је из Новог. Аџибеговца, среза ораш- УХВАЋЕНИ ког, округа омедеревоког, стар 27 год., средњег раста, угасито зелених очију, косе и бркова црних; од особених знакова има: на малом Боривоје Стефановић, осуђеник београд. ирсту десне руке на трећој Феланзи белегу од казнен. завода, чију смо потерницу изнели у носекотине, права линија, правца косог вели- 17. броју „Полиц. Гласника" за прош. год.

Према томе, по члану 31. закона о уређању округа и срезова, лице, са условима у питању изложеним, не може бити постављено за полициског писара, јер свршити подоФицирску школу није исто што и свршити четири разреда гимназије. Али како је доста оскудице у полициским писарима за ново-заузете крајеве, дотично лице би могло, ако иначе заслужује, да добије службу у те крајеве; од кандидата се тражи : да је по природи бистар, да има све моралне особине, и да је вредан: такав неуморни раденшг постаје способан. К.

ОДЛУКЕ ДРЖАВНОГ САВЕТА И КАСАЦИОНОГ СУДА Један случај из примене закона о продужењу рокова плаћања. Главна државна благајна приликом издавања пенсије Н. Н. пенсиовару која му припада за месец октобар 1912 год. задржала му је од исте суму која се обуставља за рачун његових поверилаца по забранама. Ово је учинила на основучл. 8 правилника за извршењс законика о продужсњу рокова плаћања који је правилник прописао Миннстар Правде на основу чл. 2. тога закона. Овај поступак Главне Државне благајне одобрио је и Министар Финасија својим решењем. Противу овог решења Министра Финансија Н. Н. изјавио је жалбу Државном Савоту и у њој навео: 1. да је он тражио на основу закона о продужењу рокова од 1 октобра 1912. г. да му се обуставе не врше за све време док тај закон важи; 2. да је чл. 8 пом. правила противан чл. 1. закона; и најзад 3. да је Министар Правде имао само право да правилима омогући правилну примену закона, а не и право да смисао закона мења. Државни Савет нагиао је да је решење Министрово правилно и на закону основано, па га је одобрио а жалбу као неумесну одбацио. Одлука од 5. Фебруара 1913. годпне Бр. 181. К. И. Б.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П О Т Е Р Е Милан Милошевић, рударски раденик из Костолца, одговара за опасну крађу, Родом је из Босне, стар 2 3 год., раста средњег, обично развијен, црних очију, косе и бркова црних; у црном цивилном оделу и у опанцима. Депеша среског и градеког суда Пожаревац Бр. 402. Миладин Крштенић, осуђеник београдског казненог завода, чију слику изнооимо, побегао је.

чине 2 см. на страни спољној, на малом прсту десне руке нокат преко средине пресечен и на средини десне јагодице црвену Флеку, неправилна облика. Акт Управе Београдског Казненог Завода Бр. 401. Јован Стојимировић, осуђеник београд. казн. завода, чију слику износимо побегао је још 22. октобра 1 90 5 год. па ни до данас није ухваћен. Родом је из Липа, среза подунавског, стар 36. год., раста средњег, смеђ, очију жућкасто

Акт Управе Београдског Казненог Завода Бр. 411. Драгић Стефановић, из Брасине, среза јадранског, чију смо потерницу изнели у 6. броју „Полиц. Гласника* за ову годину. Акт начедника среза јадрапског Бр. 1215.

КРАЂА СТОКЕ Отојану Антићу, из Содераца, среза ичињског, нестало је са паше једна кобила и једно ждребе.

зелених, од особених знакова има: оба мала прста на рукама згрчена су и укочена у првом зглобу; на десној руци има мрку Флеку неправилног облика величине 9 / 3 см., на средини лакта; и на слоју кључних костију има брадавицу у величини кукурузног зрна. Акт Управе Казненог Завода Бр. 4380.

Кобила је матора 7. год., длаке вране, раста средњег, непоткована. Ждребе је старо 2 год., длаке вране без икаквих роваша. Акт начелника среза пчињског Бр. 92 5.

Уредник А. Ј. Кузмановић.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије