Pozorište

у НОВОМЕ САДУ У СРЕДУ 29 МАРТА 1872. ~~~

пспва: » ПОЗОРИШТЕ. +=

УРЕЂУЈЕ А. ХАЏИЋ.

„полази ЧЕТИРИ ПУТА ПРЕКО НЕДЕЉЕ. — СТОЈИ ЗА Нови вад 40, А НА СТРАНУ 60 НОВЧИЋА МЕСЕЧНО. ЗА ОГЛАСЕ НАПЛАЋУЈЕ СЕ ОД ЈЕДНЕ ВРСТЕ 3 и 30 нов. ЗА жиг сваки пут.

ФРАНЦУСКО - ПРУСКИ РАТ.

(Наставак.)

Петровић. Мени он рече, да сам паор! Сви. Ко је то казао 2 Петровић, Поповић! Поповић. Мени он рече, да сам ја го-

Јеца. Шта је за кога, оно му и приличи! Ката. Шта ти хоћеш тиме да рекнеш! Јеца. Добро ви ти мене разумела! Ката. Гледај ти то велике говпоје!

сподин без новаца! Јеца. Богме и нисам пасруша! Сви. Ко јето казао > Ката. Паоруша, ал да велику ПРУ Поповић, Петровић! златом заспе, Сви. Али за што2 Јеца. Па опет из злата вири простота, Петровић. За то, што је он један кратко- Ката. То је увреда !

вид човек, који држи са Французима! Ха, Јеца. Како се узме,

ха, ха! Морам се смејати: држати са Ката. Ви сте једна бевобразница! (По-

Французима. трчи Јеци, муж је задржи.) Поповић, Много је смешнији онај, који Јеца, Равним начином! (Потрчи и она

држи са Прусима, |, '" Кати; муж је задржи.) Ката. Па је ди то све: дмах сам ми- Петровић, Мир, жено!

ва ! - #. слила, да је томе узрок та врашка полити Поповић, Ајде, жено, вући!

Боже мој, баш сте ви људишупље дД дрво ! Јеца, Да, ајдмо кући! Не ћу ни часа Јеца (емеје се.) Ако то није смешно | више да останем овде! Милане, ајде вући,

због таке лудорије посвађати се! од сватова нема ништа! Ката. Да каво да је лудорија, Твој би Милан, Марија, ви плачетед

муж то требао да увиди, Марија (плачући), Ко би се томе надао ! Јеца. А за што баш мој» Милан, Како је дан весело почео! Ната. За то, што он нема право, јер Марија. А жалосно свршио!

_ читав свет држи са Прусима, Јеца. Милане, ајде кући!

Јеца. Охо, молим лепо! Читав свет држи Марија. Ено вас зове мати!

са Французима, ако хоћеш да знаш! Ката, Оди овамо, девојко ! Ката. То ми је првина да чујем! Ја Милан. Ено вас зове мати!

нисам никад чула хвалити Французе, | Марија. Ви ме шиљете од себе, Јеца. А ко је измислио кринолине,) _ Милан, Ви сте прво мене шиљали! шињоне» Где је прва мода него у М' Марија. Сада видим да ме не волите,

ризуг | да ме нисте никад ви волели, Ката. Та да, за помодарке је Париз прво Милан. Ко како говори онако и мисли, место. Ви мене нисте никад волели !

| | | | |

!