Pozorište

| ~ У НОВОМЕ САДУ У НЕДЕЉУ 9 АПРИЛА 1872. ~~~ ~

ни ПОЗОРИШТЕ, <>

УРЕЂУЈЕ А, ХАЏИЋ.

ИЗЛАЗИ ЧЕТИРИ ПУТА ПРЕКО НЕДЕЉЕ. — стоји ЗА нови сад 40, А НА СТРАНУ 60 НОВЧИЋА МЕСЕЧНО. ЗА ОГЛАСЕ НАПЛАЋУЈЕ СЕ од ЈЕДНЕ ВРСТЕ 3 и 30 нов. ЗА жиг СВАКИ ПУТ.

Теодора (епази га), Ко те шаље к мени»

Капулос. Мој господар! Теодора. дбори! ·Капулос, Да упитам рече Славног Гаридева: Има л што још данас Да доврши» Теодора. Нема! Кажи, да је жеља, Царског посланика, да Леонтас мирно Почива, (Капулос влања се и излази). Ти видиш, моје пратиоце! Михаило. Верне слуге речма; јесу ли и делом» Тихи корак то је знамење лукавства. Верујеш ли њима» Теодора. Као мени вамој. Чисто злато сто пут прекаљено. Михаило. Леонтав је пао Теодора. Љубав, поверење, што му цар поклања, Вреде више него властелинеки престо Његовога оца, Не брини се, драги, Да ће грчко ерце нарушити верност, Михаило, Не ће велиш 2 Теодора. ' А зар ја нисам Гркиња 2 Или ваљда мислиш да може Бугарска

Верније да љуби, да жртву је више Него ја Гркиња, што жртвујем,

А С Н

КРАЉЕВА СЕЈА.

(Наставак.)

Михаило. Красна Душо! Ти си божји анђо с неба; Што ти мени чиниш, Богу је угодно ! Ти ви њему дете, а мени си душа! (Грли је). Душа не зна мрети. Са душом се она, Кроз векове спаја у љубави. Теодора (гледа га). Ти ми Драги дајеш веру, да ћеш навек мене Љубити » Михаило. Што питаш 2! Ја ћу е тобом живит' 6 тобом умирати! Теодора Ево, краљу, теби да то моје руке, да ћу пред олтарем И ја то изрећи што ти саде рече. (Пружа му руку). Михаило. да то не одричи твоме заручнику Рајске сласти првога пољупца (Оћедајељуби) Теодора (отима се). Дов Неда Међу нама дише, сваки пољубац ти Грди божји закон. Михаило (јетко). Неда! Опет Неда И ово ми крати Неда! (Срдито) Идем, идем, Да ти штедим златно време; а ти журно Делај, да гонимо ону људеку справу Што нам очемери овај срећни чавак Горким једом. Теодора. Иди! Џао што сунце једном дападу превали, Гаридее ће наћи | Бугарекога. краља !