Prosvetni glasnik

41

што се наводи разлозима, с навођењем узрока из сдужбе иди живота учитељева. Б. За средње школе 1. Поред основних школа, походићете и средњу шкоду која вам је одређена. 2. При том прегдеду обратићете пажњу да сазнате: а) Какав је ред и дисцнпдипа у заводу; б) Како се рукује бибдиотеком и научним збиркама; в) Вдада ди хармонија и кодегијадни дух међу наставницима; г) Има ли јединства у настави, особито у предмету који је подељен на више наставника; д) Какво је ђачко знање из појединих наставних иредмета, и одговара ли задаћи школе и захтевима наставе; и

^) Има ди и кодико женске деце у нижим разредима гимназијским, и кодико би се по ^уверењу тамошњих наставника и старешине завода овим начином могао подмирити недостатак више наставе за женску омдадину у унутрашњости. 3. 0 св<чиу овоме као и другим приликама које су у свези са средњешколском наставом поднећете ми извештај најдаље до 10. Јуда ове године. КПБр. 2143. 8. Маја 1880. године У Београду. Министар иросвете и црквених иослова, рт. ј З ошковић, е. р.

ПОСТАВ.ЉЕЊА УЧИТЕЛБСКА ЈТоД 21. мартом о. г. унапређени су ови учите^ви и учитељке основних шкоиа', (СВРШЕТАК)

XII У подринском округу Милан Настић, у IV разреду нушке школе лозничке, нз друге класе у прву. Добросав Пантелић, у I разреду мушке школе лозничке, из иете класе у четврту. Вогосав Тодоровић, у школи доњотрсшњичкој, из десете класе у девету. Петар Црнчевић, у школн крунањској, из шесте класе у иету. Грујида Протић, у школи ЛЈубовнђанској, из десете класе у девету. Владимнр Поповић, у школи теиеришкој, нз десете класе у девету. XIII У аожаревачом. округу Душан Радовановнћ, у IV разреду мушке школе иожаревачке, из десете класе у девету. Ђорђе Остојпћ, у II одељ. III разреда мушке школе пожаревачке, пз шесте класе у пету. Никола Јовановпћ, у II одељ. II разреда мушке школе пожаревачке, из пете класе у четврту. Персида Ђорђевпћева, у III и IV разреду женске птколе пожаревачке, нз девете класе у осму. Жнвка Протпћка, у I одељ. II разредаженске школе ножаревачке, нз шесте класе у нету. •Ђорђе Живковнћ, у школн батушкој, нз десете класе у девету. Сима Каталнновић, у школн божевачкој, из привремене класе у десету.

Љубомпр Миладиновић, у IV разреду мушке школе великоградишке, из седме класе у пету. Василпје Живковић, у III разреду мугаке школе великоградишке, из привремене класе у десету. Јулијана Миладиновићка, у I разреду мушке школе великоградигаке, из десете класе у девегу. Анка Поповићка, уШ и IV разреду женске школе великоградншке, из девете класе у осму. Настасија Петровићева, у школи дубочкој, из ирпвремене класе у десету. Милутин Стојановић, у мушкој школи жагубнчкој, из девете класе у осму. Драга Стојарвнћка, у женској школи жагубичкој, из десете класе у девету. Василије Андрнћ, у школи изваричкој, из привремене класе у десету. Љубица Јовановићева, у школи јасиковачкој, из привремене класе у десету. Михаило Гашпаровић, у школи кладуровској, из девете класе у осму. Арон Еостић, у гаколи клењској, из осме класе у седму. Мнхаило ЈосиФовић, у школи костолачкој, из привремене класе у десету. Стеван Димитријевпћ , у школи крепољинској, из привремене класе у девету. Антоније Кимпановић, у школи кулској, из десете класе у девету.