Prosvetni glasnik

442

ПОСТАВЉЕЊА УЧИТЕЉСКА

^ЕГОВО ЈЗИСОЧАНСТВО, Ј?ЊА8, НА ПРЕДтЛОГ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСхЛОВА, БИАГОВОИЕО ЈЕ УКАЗОМ ОД 4 ОКТОБРА О. Г. РЕШИТИ'.

Да ое др. Јован Јовановик, контрактуални дра-

матург народног позоришта, отпуоти из државне службе, по молби својој.

Ј г БЕГОВО ^ЗиСОЧАНСТВО, ј^ЊАЗ, НА ПРЕДИОГ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСтЛОВА, БИАГОВОИЕО ЈЕ УКАЗОМ. ОД 10 ОКТОБРА О. Г. ПОСТАВИТИ !

У великој школи За професора, Јована Бошковића, библиотекара и чувара народног музеја, по потреби службе ;

У народној библиотеци и музеју За библиотекара и чувара народног музеја. архимандрита Нићифора Дучића.

ПОСТАВ^ВЕЊА НАСТАВНШ^А У СРЕДЊИМ ШКО.ДАМА

Анка Веседићева, заучитељку женског рада уШ | IV и V разреду више женоке школе, 10 Октобра

ПОСТАВЛБЕЕБА УЧИТЕЛБС^А ^КТОМ Г. МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСИ ОВА ОД 8, ОКТОБРА О. Г. ПОСТАВтЉЕНИ СУ ЗА НАСТАВНИКЕ У ОСНОВНИМ. ШКОИАМА И ТО!

У алексиначком округу Марија Николикева, за заступницу учитељке основне женске школе у Ражњу. У београдском округу Коста Живковић, за привременога учитеља десете класе основне школе у Конатидама. У ваљевском округу Евица М. Тодоровићка , за заступницу учитељке основне мушке школе у Скељи. У књажевачком округу Лепосава Јокићева, за привремену учитељицу десете класе I разреда основне женске школе у Књажевцу. У крагујевачком округу Савка Жељезовека, за учитељицу девете класе III разреда основне женске школе у Крагујевцу. Светозар Вујичић, богослов, за учитеља десете класе основне школе у Грошници,

У крајинском округу 1 Софија Петровићева, за заступницу учутељке основне мушке школе у Великој Врбици. У крушевачком округу Томанија Трајковикева , за привремену учитељицу десете кл. II разреда мушке школе у Ттрстенику. У нишком округу Софија Коларевићева, за привремену учитељицу десете класе I разреда III одсљења основне мушке школе у Лесковцу. У аожаревачком округу Љубомир Поиовић, за заступника учитеља основне школе у Кобиљу. Јулијана Царевићева, за учитељицу десете кл. III разреда I одељења основне мушке школе у Пожаревцу. Аврам Схаматови!, за привремевог учитеља десете кдасе основне школе у Жагубици. Лепосава Димитријевићева, за привремену учитељицу десете класе II разреда основне мушке школе у Петровцу.