Prosvetni glasnik

57

8

Чд. 9. Ове таксе изложене у чд. 8., које сам свештеник не би иогао наплатити, дужне су општинске власти на захтев свештеника у року од два месеца дана наплатити и предати му. Ако то не.би учиниле у одређеном року, казниће се с 10 до 30 динара. Чл. 10. Министар просвете и црквених послова овлашКен је да у договору са Архијерејским Сабором изда правила за вршење овог закона. Чл. 11. Кад овај закон сгупи у живот, престају важпти сви закони, највигаа решења и наређења, која бп ма у чему друкчије наређивала о свештеничким наградама.

Препоручујемо Нашем министру просвете и црквених послова и министру Финанције, да овај закон обнародују и о извршењу се његовом старају; властима заповедамо да по њему поступају, а свима и свакоме да му се покоравуу. 31 Декембра 1882""'год., У Београду. (М П) МИЛДН с. р. Видео и ставио државни иечат, чувар државног иечата, Министар иравде, Д. Г. Радовић с. р. Министар иросвете и црквених иослова, Ст. Новаковик с. р. Министар финанције, Чед. Мијатовић с. р.

УНАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Његово Величанство , Ерал, благоволео је, на аредлог министра иросвете и црквених иослова, указом Својим од 23. Јануара о. г. иоставати у министарству иросвете и црквених иослова : Јосифа ПециКа, начелника треће класе нросветног одељења, за начелника друге класе; Јакова ПавловиКа, начелннка треће класе црквеног одељења, за начелника друге класе; Стевана Д. ПоаовиЛа, секретара нрве класе, за реФерента за основну наставу ; Др. Николу Ј. ПетровиЛа, секретара друге класе, за секретара прве класе ; Милана ЂељковиКа, секретара друге класе управе Фондова, за рачуновођу прве класе; Богољуба ЈовановиЛа, статистичара четврте класе, за статистичара треће класе, п Милована Ђури&а, писара друге класе, за писара прве класе. Његово Величанство, Краљ, благоволео је, на иредлог мшистра иросвете и црквених иослова, указом Својим од 21. Јануара о. г. иоставити : Јована ЖујовиИа, суплента Велике школе, за проФесора исте школе. Његово Величанство, Ераљ, благоволео је, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, указом Својим од 21. Јануара о. г. иоставити : Пиколу ДесиотовиКа, предавача смедеревске ниже гимназије, за суплента исте гимназије ; Витомира МладеновиЛа, предавача ваљевске ниже гимназије, за суплента исте гимназије, и Еогољуба ТириКа, предавача нишке гимназије, за суплента исте гимназије .