Prosvetni glasnik

иостављења 1-с разрешења од дужности упрашггеља основиих школл

5 14

у лесков '.чкој нижој гимназији : г-1а Јелена ЛубуриКка, за учитељиду женског рада, 29. Августа о. г. у иеготииској нижој гимнлзији : ј'. Пиљсм Сантнер, свршени фидософ , за нредавача, 29. Августа ,о. г. II Премештен Је: у горњомилановачку иижу гимназију : г. МихаиЛо ЦеровиК, предавач вешкоградишке ниже гимиазије, за предавача, 31. Августа о. г. но потреби.

Ш Разрешен је : у ииротској нижој гимнлзији : г. Сретен Н. ЂорђевиИ, иредавач, 28. Августа о. г. и озиачено је његово место за упражњено, што еије на време отишао на дужност.

Постављења и разрешења од дужности управитеља основних школа

Дктом министра просвете и црквених пос^лова I. Постављени су : у вароши београду ! г. Коста ПетровиК , за управитеља основ

них шкода на Сани и Вежбаоници при Вишој женској школи. г. Петар НикетиК, за управигеља основних шкода на Источном и Западном Врачару. • у адексиначком округу г г. Аранђел ДмитровиК, за управитеља оснонне шкоде у Алексинцу. г. Нанта ИлиИ, за управитеља осповне шкоде у Рзжњу. г. Радивој РадосављевиИ, за управитеља основне шкоде у Мозгову. у валј Е вском округу : г. Никола ПоиовиК, за унравитеља основних школа у Обреновцу. у врањском округу : г. Милан НовичиК, за унравитеља основних шкода у Врањи. у јагодинском округу! г. Павлс ДимитријевиК, за управитеља основне школе у Бачини.

г. Витомир НиколиЛ, за уиравитеља основне школе у Натадинцима. г. Павле ШвабиК, за уиравитеља основне шкоде у Тоноди. г. Стеван ЂорђевиК , за унравитеља основних шкода у Рачи.

у крушевачком округу :

г. Крста БожовиК, за унравитеља основне школе у Врбници.

у нишком округу :

г. Милутин РадуловпК, за управитеља основних школа у Вдасотинцима. г. Саира ЗдравковиИ, за уиравитеља осиовннх школа у Десковцу.

у пиротском округу:

г. Ђорђе КојиЛ, за управитеља основне школе у Бедој Иаланци.

у подринском округу :

г. Живојин МилојевиК, за управитеља осповне школе у Царини. г. Милутин ФилииовиК, за управитеља основпих школа у Крунњу.

у пожаревачком округу :

у кгагујевачком округу : . г. Анта ГолубовиК , за управитеља основне г. Ђорђе ПоаовиК, за управитеља осповне шкоде у ЛаповЈ. ' школе у Средњеву.