Prosvetni glasnik

670

ЗАПИСНИК ГЛАВНОГ ПРОСВЕТНОГ САВЕТА

Одлучено: да се ове слике могу примити у свему опако, како се у реФерату иредлаже и што се тиче уиотребе и што се тиче цене. По прочитању реФерата, г. реФеренат је сам изјавио, да не жели примити никакав хонорар за труд око прегледања и оцењивања ових сдика. С тим је састанак закључен.

САСТАНАК СС1ХХХУ1 11. Сеитембра 1885. у Ееограду Били су потпредседник архим. Н. Дучић; редовни чланови: Ј. Пеи,и&, Љ. КовачевиА, Др. Л. Стефановић, Ј. ИлиА; ванредни чланови: Јевта Ђорђевић, Јов. Ђорђевић, Петар ЖивковиА, Др. Војислав Бакић, Б. ТодоровиН, Др. Павле СтејиИ, ирота Никола СтајевиИ. Пословођа: Миленко Марковић, I. Прочитан је и примљен занисник 285 састанка. II ПрочЕтано је иисмо г. мимистра иросвет: и црквених иослова од 7. ов. м. ПБр. 9338. којим се шиљу Гдавном Просветном Савету документи свештепика г. Лукс Дожиди &а, учптеља из Л.есковца, да их Савет прегдеда и каже: има ли г. Дожудић потребну квалификацију за учитеља немачког језика у нижим гимназијама. По прегдеду докумената , оддучено је: да овај кандидат има потребну квадиФикацију за учитеља немачког језика у средњим школама. III Прочитано је иисмо г. министра иросвете и црквених иослова од 10. ов. м. ПБр. 9674 којим се упућује Главном Просветном Савету сведоџба г. Миливоја СимиКа , свршеног ФидосоФа природно-математичког одеека, да је Савет прегледа и оцени : има ли овај кандидат прописану квадиФикацију за наставника средњих школа. Пошто је сведоџба прегледана, одлучено је: да овај кандидат има одличну квалиФикацију за групу нриродних и математичкнх нредмета у средњим школама.

IV Прочитано је иисмо г. министра иросвете и црквених иослова од 10. ов. м. ПБр. 9675 којим се упућује Главном просветном Савету сведоџба г. Драгутина К. АнтиИа, свршеног ФилесоФа, да је Савет ирегледа и оцени има ли овај кандидаг прописану квалифика цију за наставника средњих школа. Пошто је сведоџба прегледана, одлучено је : да овај кандидат има врло добру квалиФикацију за наставника средњих школа а за предмете природњачке и математичке. VI Прочитано је иисмо г. министра иросвете и црквених иослова од 10. ов. м. ПБр. 9592. којим се упућује Главном Просветном Савету сведоџба г. Жихаила X. РистиКа свршеног ФилосоФа природо-математичког одсека, да је Савет прегледа и оцени : им лп овај кандидат прописану квалиФикацију за наставника средњих школа. Пошто је сведоџба прегледана, одлучено је : да овај кандидат има врло добру квалиФикацију за наставника средњих школа а за предмете природњачке и математичке. VII Прочитано је иисмо г. министра иросвете и црквених иослова од 7. ов. м. ПБр. 9310 којим се упућују Главном Просветном Савету молба и остали докумеити Софије Ћурићеве ученице IV. разреда Бише женске школе која моли за новчану помоћ из завештања пок. Вићентија бив. владике ужичког. Пошто је молиља рођака пок. владике, при том је сиротног стања а добро се учи и влада, то је Савет одлучио : да јој треба притећи у иомоћ благодејањем из поменуте задужбине и то да јој се на име издржања даје месечио по 50. динара, а да јој се помоћ рачуна од 1. ов. месеца. VIII Прочитано је иисмо г. министра ироевете и црквених иослова од 11. ов. м. ПБр. 9516 којим се упућује Главном Просветном Савету сведоџба г. Петра К. ШреиловиЛа, учитеља IV. разреда основ:;е школе у Параћину и пита се Савет за мишљење о томе : има ли