Prosvetni glasnik

10

и диже на рукама исто онако као и с лица

а) Са земље у наслон ц, обрнуто. Ђак скочи у мали горњи или у доњи висак, нак онда диже доњи труп као за клуаче, али ноге у коленима опружи ; застаги ие сме,

Ђак скочи у мали горњи висак, диже доњи труп као нри нровлачењу, провуче ноге кроз руке, ал их не спусти на пиже, већ их опружи на више и диже се на рукама дотле, докле цело тело не издигне на вратило у седећи положај. Из овог полажаја може се истим путем и натраг претурити и на земљу спуетити, докле опружене ноге ближе земљи не дођу, а тада пусти и руке и стаје на земљу.

13. Дизање и епуштање на рукама у наслону. Вратило стоји високо према рамену. а) С лица. Ђак скочи у на- 1 слон, за тим савије / лагано руке у лак- ек&Ш&р* товима, те тако све ШМшШ тело нраво на ниже снушта, али тако да Ир!' вратило не додирне. . ЏШ Еад у овоме ноло- |ј|Ј жају мало постоји, јгЦ диже се истим начи- 89. ном лагано у наслон и скочи иа земљу.

6) С наличја. Ђак еедне на вратило, за тим се рукама васлони и све тело исправи, па онда се спушта

већ одмах диже ноге преко вратила све вигае, докле све тело не нренесе на вратило> па тек онда стаје у наслон. Да би се из овог положаја нретурио на земљу, обухвати рукама вратило тако, дапалац дође нанред, а ирсти да се окрену натраг; онда ее претури нанред обрнуто отоичашњем подизању. Добар гимнастичар ради ове радње само ручном снагом.

6) Са земље у седиште и обрнутно.