Prosvetni glasnik

180

IX Иошто је примљен цео наставни план, г. председник позива Савет да се образују комиеије иоје ће на осиову овога Наставнога плана азрадити детаљне Наставне програме из свију предмета, и Савет је једногласно оддучио: да за Пауку Х.ришКанску буду чданови они исти, који су и за израду гимназијских програма, с том допуном, да у ову комисију уђе и протојереј г. Сава Пјешчнћ, вероучитељ у Вигаој Жепској Шкоди у Београду; за Сриски језик с књижевношћу исти — и још г-ђида Василнја Раденковићева, нредавач Више Женске Школе; за Немачки и за Француски језик иста која и за средње школе ; за Руски језик она комисија која израђује програме из Науке Хришћанске и још г-ђа Настасија Глушчевићка, учитељнца Руског језика у Вишој ЈЕенској ЛЈколи; за Историју оашту са Сраском —• иста са г-ђицом Лепосавом Бошковићевом, иредавачем Више Женске Шкоде; за Педагогику г. г. Миленко Марковић, као нредседник; и као чланови: Милан Шевић и г-ђа Еруна Аћимовићка, класна учитељица Више Женске Школе; за Аритметику и Геометрију — иста која и за ирограме средњих школа; за Јестаственицу г. Јован Докић, као иредседник; г. Павле Аршинов и г-ђица Олга Гавриловићева, као чланови комисије; за Хигијену : г. Д-р Милан Јовановић-Батут и г-ђа д-р Љубица 'Бурић-Гођевац. за ДомаЛе Газдинство с Књиговодством : г. Јован Г Б. Докић и г-ђа Анђелија Аћимовићка, класна учитељнца Више Женске Школе ; за Женски Ручни Рад: г-ђа Божана Сиећивииа, као нредседница, и г-ђице: Евгенија Војиновићева и Марија Козланскова, учитељице женског ручног рада у Вишој Женској Школи ; за Леао аисање и Слободно цртање — иста комисија која и за средње школе; за Певање иста комисија која и за средње школе, и још г-ђа Драга Миловановићка, учитељица певања у Вишој Женској Школи; и за Гимнастику и Играње: г-ђа Д-р Љубица Ђурнћ и г-ђица Славка А. Васиљевићева, учитељица Више Женске Школе. За израду детаљнога Наставеога програма за Више Женске Школе оставља се комисијама крајњи рока до краја месеца марта ове године.

Прелазно наређење за иаставнн програн за Више Женске Школе да изради г. Јован Докић, члан Савета. Тиме је овај састанак закључен.

САСТАНАК 728-ти М. фебруара 1899. годинс Били су: Председник: Д-р Војислав БакпК, иотаредседник: Стовпн Ловчевић; редовни чланови: Архимандрит Кирнло, Михаило ЖарковиЦ Срстен Ј. Стојковић, Јован Миодраговић, Јоваи 'В. Докић, Дука Лазареви}, н Мнлоје Влајић. Заступао је нословођу Ж. 0. Дачић. I Прочитан је и иримљен занисннк 727. састанка. II Прочитано је нисмо г. министра иросвете и црквеиих нослова од 24. ов. мес. ПВр. 2054, којим спроводи Савету на оцену и мишљење писмо г. Јована Несторовића о прештамнавању његова иревода Плецове Фраицуске читанке. Савет је, по саслушању овога иисма и извештаја Управе Државне Штампарије о броју књига које се још на стоваришту нераспродате налазе, нашао: да за сада нема потребе да се ова читанка ирештамнава. III Прочитано је писмо г. министра просвете и црквених послова од 23. ов. м. ПВр. 21798, којим снроводи Савету молбу Управе Државне Штампарије, да се иојединн уџбеници, који се више не троше, а којих има доста у магацинима Државне Штампарије, одобре и даље за уиотребу у школи, или да се употребе за комнлетовање школских књижница. Савет је одлучио: да чланови Савета г. г. Михаило Марковић и Сретен Ј. Стојковић ову молбу Управе Државне Штампарије ироуче, прегледају приложени списак уџбеника, који се више не траже, и о свему поднесу Савету свој извештај, на основу којега ће доцније следовати и саветска одлука. IV Савет је ириступио утврђивању наставнога плана за Девојачке Школе. После кратких усмених обавештавања, Савет је утврдио план за Девојачке Школе, који се овде нрилаже. V Приступило се утврђивању наставнога нлана за Граћанске Школе.