Prosvetni glasnik

546 ПРОСВЕТНИ ГДАСНИК

ПРЕТПИОИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П00Л0ВА

УЧЖТЕЉОКА ШКОЛА Претписом Министра просвете и црквених послова ПБр. 3546 од 15 априла 1901 год. одређен је за изасланика Министарства просвете при полагању овогодииших учитељских испита у Учитељској школл у Адексинду г. Ранко Нетровић, проФесор Гимназије Краља Адександра I. ЈВИША ЖЕНОКА ШВОЛА ПОСТАВЉЕЊЕ Претписом Министра просвете и дрквених послова ПБр. 3458. од 12 априла 1901 постављена је у Вишој Женској Школи Кнегиње Љубице : за класну учитељицу Милка Јакши&ева, свршена ванредна учепица Велике Школе у Београду.

РАСПИСИ И 0ДЛ7КЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЈ10ВА

Свима просветнии и црквеннм влаетима Према наређењу Председништва Министарског Савета од 22 ов. мес. имају се сви чиновници заклети на нови Устав. Ради тога, Ви ћете учинити у најкраћем року све што треба, да сви чиновници у подручном Вам наддештву положе закдетву на нови Устав пред свештеником, о чему ће се начинити и уобичајени протокод. ПБр. 3955. 28 априда 1901 г. Београд. Министар просвете и дрквених послова, Љ. КовачевиЂ с. р.

Днректорима гнмназија Решењем својим од 15 ов. месеца ПБр. 169 г. Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се Аритметика и Геометрија за I, II, III и IV разред сред. школа, од д-ра Хочевара, у преводу од г. Вдад. Зделара, проФесора гимназије Вука Караџића, могу употребити као привремени уцбеници у нижим разредима средњих школа. Извештавате се о овоме ради знаља и управљања. ПБр. 169 16 априла 1901 год. у Београду. Начелник Министарства нросвете и дрк. носдова Ст. Ловчеви-ћ