Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

675

Препоручујем Вам, да на ово обратите највећу пажњу и да урадите све што је у Вашој моћи, да се овако што не дешава. У споразуму са осталим наставницима изаберите нашш да се ова ружна појава код наших ученика средаих школа спречи. ПБр. 22. 28 аири.га 1901 г. Београд. Министар просвете и дрквених послова, Л>. КовачевиЂ с. р.

УМР.1И НАСТАВНИЦИ НАРОДНИХ Н1Е0.1А

у округу београдском: Ђелизар СтевановиК, учитељ у пензији, 17 априла о. г. у округу крушевачком: Софија ЈоксимовиКка, учитељица у пензпји, 1 маја о. г.

СЛ5ЖБЕНА ОБЈАВА

У Великој Шко.1и, у фидософском Факултету, уиражњена је катедра за Историју сраског народа. Позивају се сви они, који желе компетовати на ову катедру, да се с потребним документима пријаве Министарству просвете и црквених посдова најдаље до 15 јуна ове године. Еомпетенти ће у својим пријавама означити за коју се врсту наставника јављају према ч.пшу X закона о изменама и допунама у закону о устројству Велике Шкоде од 22 октобра 1896 године. ПБр. 4089. Из канцеларије Министарства просвете и црквених послова, 2 маја 1901 године у Београду.