Prosvetni glasnik

486

просветнп гласник

под упуством нарочнтога учитеља. У вишнм разредима, поред обичне телесне гимнастнке, обраћа се још пажња и на иливање. Нови план као да је наишао у штампп на опште одобравање, те пма наде, да ће се за неко време прекпнутп јака борба око средњпх прускпх школа. Ј.

ЗАХВАЛ.Н0СТИ

Г. Андреја В. Парађанин, трг. из Пољне, поклонпо је 10 ком. књнга „Узданпца" ђацима там. продужне школе. Управа поменуте школе изјављује дародавцу топлу захвалност на овоме поклону.

Г. Филип Ла Ренотјер, добротвор кладовске сирочади, изволео је иослати 250 динара да се сиротним а добрим ђацима кладов. осн. школа набави одело за светли празник Ускрс. На овом племенитом дару управитељ кладов. осн. школа, с наставннцима и наставницама, пзјављује највећу захвалност г. Ла Ренотјеру.

Г. Драгомир Петровић, адвокат у Шапцу, и друговп, уппсалп су пок. Косту Таушановића за члана Добротворног Фонда там. гпмназије с улогом од једне стотине динара. Управа пом. Фонда изјављује топлу захвалност г. Петровићу п друговима на овом дару.

„П росветни Г ласник" излази у месечнпм свескама од 6 и више табака, на великој осмпни. — С таје годишње : за С рбију 12 ДИНАРА, ЗА друге ЗЕМЉЕ 15 ДИНАРА (фрАНАКА). П р ЕТПЛАТА СЕ ШАЉЕ УпРАВИ ДрЖАВНЕ ШтАМПАРИЈЕ КРАЉЕвине С рбпје у Б еограду. — Р укописп се шаљу уредништву (министарство просвете п црквених послова у Б еограду). О ни се, на захтев писаца, враћају.

О дговорни уредник Д«р Р. ПОТ10ВН"К. штампа Л уњевичина ул. бр. 21. ДРЈЦЛВЈЈА ШТД^ТРДРИЈА