Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

499

УПРДЖЊЕНО МЕСТО Претписом г. Министра просвете и дрквених послова упражњено је место: у врањскол округу: Димитрију СтојановиЛу, заступнику учитеља у Горњем Присјану; у ужичкои округу: Немањи ЛазаревиИу, заступнику учитеља у Брекову. ОСТАВКА Претписом г. Министра просвете и дрквених послова уважена је оставка на службу: у београдскож округу: Милану Луки&у, заступнику учитеља у Ллсовићу.

7МРЈ1И

ЈЗура РајковиЛ, редитељ Краљ. Срп. Народног Позоришта (2. априла ове год.). Ђура БранковиЛ, учитељ цртања у Учитељској Школи у Јагодини (5. маја о. г.).

РАС1ШСИ И 0ДЈ1УКЕ МЕНИСТРА ПРОСВЕТВ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Свима Школским Надзорницима Сазнао сам, да неки од школских надзорника без претходног одобрења Министра просвете и црквених послова одсуствују и тако се удаЉ УЈУ °Д св °је дужности, или пак пошљу министарству молбу за одобрење одсуства, па, и не сачекавши одобрење, одмах га почну употребљавати. Да се ово не би у будуће дешавало, наређујем Вам: да се из својега школскога округа не удаљујете и не одсуствујете без претходно добивеног одобрења Министра просвете и црквених послова. ПБр. 4064 17. априла 1902. год. Застушшк Т БеоГБалу Министра просвете и црквених послова, • -I 1 А ј- Министар правде, Драг. СтаменковиЋ с. г.