Prosvetni glasnik

500

ПРОСВЕТНИ ГДАСНИК

Свима Школским Надзориициша Усвојио сам мишљење Главнога Просветнога Савета од 17. овога меседа, СБр. 38/900 да се књига: „Рачунски задацн за ученике и ученице IV разреда народне основне шкоде" од Раше Митровића (Аранђела Дмитровића), учитеља, оваква каква је, не мо;ке употребљавати као уџбеник у народним школама. Наређујем Вам, да саопштите свима наставницима народних школа у Вашем школском округу да ову књигу не употребљавају у шкоди као ђачки уџбеник. ПБр. 4032 26. априла 1902. год. у Београду. Застушшк Министра просвете и црквених послова Министар правде, Драг. Стаменкови-ћ с. р.

Свижа Школским Надзориицима Усвојио сам одлуку Гдавнога Просветнога Савета од 8. Фебруара ове године, СБр. 58/901, да се књига „Наука Хришћанска за III. разред основне школе" од Петра С. Протића, школског надзорника, може употребљавати као привремени уџбеник у основним школама. Наређујем Вам, да ово саопштите свима наставницима народних школа и школским одборима у Вашем школском округу. ПБр. 1762 5. маја 1902. год Заступник V Копгпч јг Министра просвете и дрквених послова ' Р с Ај - Министар правде, Драг. Стаменковић с. р .

Свима Школским Надзорницима Усвојио сам одлуку Главнога Просветнога Савета, која ми је достављена саветским писмом од 30. прошлог месеца, СБр. 60/901, да се књига: „Поука о пчеларству" од Милоша Пајевића, оваква каква је, не може препоручити ни за ноклањање ученицима народних школа о годишњим испитима, нити ученицима Богословије за помоћну књигу при изучавању пчеларства. Извештавате се о овоме ради знања и даљега свога управљања. ПБр. 4625 8. маја 1902. год. у Београду. Министар нросвете и црквених посдова, Драг. Стаменковић с. р.