Prosvetni glasnik

540

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Члан 53. Ученицима није допуштено, да се скупљају у веће гомиле по улицама и јавним местима. Члан 54. Улицом и у школу ученици не смеју носити штапове. Члан 55. Све наставнике, као и друга старија и позната лица, ученици поздрављају и ван школе уљудним скидањем капе. Члан 56. Похођење јавних локала: позоришта, орфеума, гостионица, кавана и циркуса, а тако исто и јавних забава и свадаба допуштено је ученицима само са родитељима или по одобрењу школске власти.

Члан 57. Без одобрења школске властн забрањено је ученицима: 1) Да сазивају зборове или да учествују на зборовима; 2) Да састављају своје дружине или да ступају у друге јавне дружине; и 3) Да објављују своје саставе или да покрећу или уређују какве своје новине.

Члан 58. Који се ученик огреши о ова правила, биће кажњен ио Иравилима о кажњавању ученика средњих школа. ПБр. 17766 10 октобра 1904 год. у Београду. Министар просвете и црквених послова Љуб. М. ДавидовЂ, с. р.

ОДЈИКЕ МИНИСТРА ПРООВЕТВ И ЦРКВЕНИХ ПООЛОВА 0 КНИГАМА

Претписом 1'осподина Министра просвете и црквених посдова НБр. 17322 од 5 октобра 1904 одобрено је да се књига Племе Кучи у народној иричи и ајесми од пок. Марка Миљанова, може набављати за књижнице средњих шкода. Претписом господина Министра просвете и црквених послова ПБр. 18063 од 16 октобра 1904 год. одоброно је да се књига Оаиста историја, средњи век од Луке ЗрниКа , проФесора, може употребљавати као уџбеник у средњим, учитељским и вишим женским шкодама.